Egyensúlyt az Erőbe

Egyensúlyt az Erőbe
© Illusztráció: Molnár Péter
Ilyenkor sokkal békésebb a légkör a szállón, mint hétköznapokon. Megváltozik az emberek viselkedése, magukba fordulnak, elgondolkodnak a sorsukról, azon töprengenek, hol lehetnek a szeretteik – olvasom a minap az újságban a hajléktalanokat istápoló szakember szavait. Később az ügyeleti szolgálatra készülő rendőr is megosztotta tapasztalatait az olvasókkal: gyakoriak ilyenkor a családi viták, öngyilkossági kísérletek. Fábián György jegyzete.

Elcsendesedő hajléktalanok, balhézó hajlékosok – lám, lám, a karácsony egyensúlyt hoz az Erőbe.

Nincs is jobb az ünnepi ügyeletnél, ha nem ismerik, próbálják ki, legalább egyszer az életben, már írathatják is be a főnökkel a jövő évre, díjazni fogja iparkodó optimizmusukat, igen, ha lehet, ne hagyják ki, tartást ad az embernek, ahogy egykori, délceg emlékezetű főszerkesztőm mondta, bár ő a kedvenc tüdőrepesztő cigarettájára értette. Ilyenkor lehámlanak az ünnepről a közhelyek, és örülünk, hogy beteljesíthetjük végre a szolgáló ember princípiumát, ugye.

Öregem, jól vagy? Iszol te eleget? Nem kéne szabadságra menned? – kocogtathatná meg egy kollégám a vállamat, fölötte belelesvén e születő sorokba. Szabadság? Lehet. Bízzunk a Szabadítóban!

– Fábián György –


“Szerettem a drága whiskyt, a márkás cigarettát és a nőket” – Karácsony egy debreceni hajléktalanszállón
Debrecen – Az ünnepi vacsora hal lesz, karácsony idején érezhetően nő az adakozási kedv.
Sporthírek