Egyenlőre nem érkezett feljelentés a Vas megyei rendőrséghez

Nem érkezett még feljelentés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra, ezért egyelőre nem is vizsgálódnak a szerdai kopogtatócédula árverezés kapcsán – tájékoztatta pénteken a Független Hírügynökséget a Vas megyei rendőrség.

A Független Hírügynökség korábban arról írt, hogy ötszáz forintos kikiáltási áron kínálta kopogtatócéduláit a vatera.hu online piactéren egy Vas megyei család.

A négy szelvény hamar elkelt 1000 forintért darabonként. Csupor Erik az aukciós portál ügyvezetője a Népszavának elmondta: váratlanul érte őket a dolog, mert bár van egy listájuk, hogy mit tilos feltenni a honlapra, az ajánlószelvény nem szerepel rajta.

Miután már lezárult az aukció, a portál üzemeltetői már nem tehettek semmit, hiszen a rendszer elküldte a feleknek egymás elérhetőségét. Amennyiben feljelentés érkezik az ügyben a szükséges adatokat kiadják a területileg illetékes rendőrségnek – mondta Csupor Erik.

Tóth Zoltán választási szakértő a Független Hírügynökségnek az eset kapcsán elmondta, hogy a választási törvény tiltja, a Büntető Törvénykönyv pedig szankcionálja azt, ha valaki ajánlószelvényt pénzért árusít, azért pénzt kér vagy pénzt fogad el. A szakértő szerint az internetes üzemeltetőt – amelynek felületén megjelenik a bűncselekménynek minősülő hirdetés – szintén terheli felelősség ilyen esetben.