Egyénileg számolnak el a bankkal

Egyénileg számolnak el a bankkal
© Illusztráció: HBN
Báránd, Kaba, Tetétlen – Már csak azok nem jutottak a pénzükhöz, akik lakástakarék-pénztárral kötöttek szerződést.

A három település összefogásával zajló szennyvízcsatorna-beruházás az elején önerős volt, de a települések önkormányzatai végig azért küzdöttek, hogy ne csak Kabán ne kelljen hozzájárulást fizetni. Báránd és Tetétlen, a két hátrányosabb helyzetű település – köszönhetően az újabb önerőcsökkentő pályázatoknak – végül elérte, hogy visszakerülhet a lakosokhoz a korábban befizetett pénz. Megtörtént az ingatlanokra lebontott összegek meghatározása, s tavasszal, nyár elején – mihelyst minden engedélyezési eljáráson túl voltak – a kifizetések is elkezdődtek.

Olvasóink jelezték, hogy már mindenki örülhet a pénzének, kivéve azokat, akik lakástakarék-szerződésen keresztül fizették a hozzájárulást. Megkerestük a velük szerződésben álló OTP-t, ám banktitokra hivatkozva nem adtak felvilágosítást.

Várják őket

Ezzel egy időben viszont a pénzintézet tájékoztatta a lakosokat, hogy a 2008-2009-ben nyitott OTP lakástakarék szerződéseket felmondják, illetve előzetes nyilatkozat alapján eldönthetik, mi legyen a szerződés sorsa. Nyilatkozni a bárándi piaccsarnokban lehet a lakosokhoz eljuttatott időrendben, június 15. és 17. között, személyesen – a Naplónak ezt az információját a bank megerősítette.

HBN


Csökkennek a lakossági terhek, kisebb lesz az önerő
Kaba – A finishez közeledik a három település szennyvízberuházása.
hirdetés