Egyenes ágon jutottak a negyeddöntőbe

A DVSE játékosa, Fekete Gergő a juniorok között is bizonyíthat
A DVSE játékosa, Fekete Gergő a juniorok között is bizonyíthat - © Fotó: Matey István
Minszk – Magyarország legközelebb az elődöntőbe jutásért meccsel.

Magabiztosan, 7–4-re győzött a magyar junior vízilabda-válogatott a minszki Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A mieink veretlenül nyerték meg a C jelű négyest, így egyenes ágon jutottak a negyeddöntőbe – ennek köszönhetően szerdán pihenőnap vár Tóth Kálmán együttesére. A magyar csapat tagja a debreceni Fekete Gergő is, aki nemrégiben még az ifikkel szerzett bronzérmet a vb-n.

Pluszerőt ad

„Nem lebecsülve a francia válogatottat, de azzal, hogy rosszul kezdtünk, amiből nehéz volt kilábalni, megadtuk nekik az esélyt. Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Azt érzem, ezek a gyerekek még nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy három meccset vívjanak zsinórban, nem feltétlen fizikálisan, sokkal inkább mentálisan fáradtak el. Így jókor is jön nekünk a szerdai szünnap, amit a csoportelsőséggel vívtunk ki magunknak – ennek nagyon örülünk természetesen. Bízunk abban, hogy ez olyan lökést, pluszerőt ad a csapatnak, amiből merítve a következő mérkőzéseken a nyáron tanultakat meg tudja majd mutatni” – olvasható Tóth Kálmán értékelése a szövetség honlapján.

A magyar fiúk csütörtökön 16.30-tól ugranak medencébe, az elődöntőbe jutásért mérkőznek majd meg a Mon­tenegróval vagy Görögországgal.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából