Egyelőre tagadja bűnösségét a vádlott

Tárgyalás M. Arnold és G. Róbert ügyében, akik 2014. nyarán a Déri téri átjáróban támadtak meg egy nőt
Tárgyalás M. Arnold és G. Róbert ügyében, akik 2014. nyarán a Déri téri átjáróban támadtak meg egy nőt - © Fotó: Matey István
Debrecen – Lezajlott az első tárgyalás a Déri tér közelében történt késeléses rablás ügyében kedden.

A másodrendű vádlott nélkül kezdődött meg a Déri tér melletti késeléses rablás tárgyalása kedden. A vádlottak, M. Arnold és G. Róbert 2014. július 4-én napközben a főtér közelében sétáltak, s távolról megszólítottak egy fiatal nőt a Hatvan utcán, aki – hogy elkerülje őket – az átjárón át a Déri tér irányába sietett. A férfiak viszont utolérték és a falhoz szorították. Ezt követően M. Arnold simogatni kezdte áldozatát, szexuális megjegyzéseket is tett, majd 8-10 centiméter hosszúságú, emberi élet kioltására is alkalmas konyhakéssel sérüléseket is okozva végigvágta a nő ruháját. Végül otthagyták a sértettet és a Hatvan utca felé futottak – az elvett, sejtésük szerint pénzt rejtő borítékot eldobták, a szintén ellopott mobiltelefont pedig ötezer forintért eladták a használtcikk-piacon.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Az elsőrendű vádlott fenntartotta korábbi állítását, amely szerint nem követett el bűncselekményt, s mindezt kamerafelvételekre hivatkozva tette. A tárgyalás május 21-én folytatódhat.

HBN