Egyedülálló teljesítmény a fazekasos lányoktól

A képen (álló sor balról jobbra) Esenszki Petra, Bodri Blanka, Gödény Flóra, Győrössy Dorottya, Bundi Daniella, Kecskeméti János (Kecsu bá) Kecskeméti Elizabeth, Szemenyei Bianka, Tóth Réka, (alsó sor) Zelenák Diána, Ozsváth Regina, Nagy Rebeka, Tóth Enikő
A képen (álló sor balról jobbra) Esenszki Petra, Bodri Blanka, Gödény Flóra, Győrössy Dorottya, Bundi Daniella, Kecskeméti János (Kecsu bá) Kecskeméti Elizabeth, Szemenyei Bianka, Tóth Réka, (alsó sor) Zelenák Diána, Ozsváth Regina, Nagy Rebeka, Tóth Enikő - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Miskolc – Csak a döntőben tudták megállítani a debreceni különítményt.

Sorozatban harmadszor is bejutott a Debreceni Fazekas Gimnázium leány kosárlabdacsapata az amatőr kosárlabda diákolimpia döntőjébe. A bravúros sorozat végén ezúttal ezüstéremmel térhettek haza Miskolcról Kecskeméti János tanítványai, hiszen a fináléban a budapesti Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium ellen maradtak alul. Szégyenkezésre nincs okuk a cívisvárosiaknak, hiszen a három év alatt bezsebelt két arany- és egy ezüstérem egyedülálló teljesítmény. Ráadásul a torna legjobb ötösébe (all star) beválasztották Kecskeméti Elizabethet.
Az első összecsapáson 28–3-ra győzték le a Miskolc Avasi együttesét a debreceniek.

– Döcögősen kezdtünk, de a palánk alatti határozott játékunkkal megszereztük az első győzelmet – értékelte a találkozót a mesterük, Kecskeméti János. A Kisújszálláson is átgázoltak a hajdú-bihariak, 21–8-as diadalt arattak. Ezt követően a Karcagot 37–14-re, a Keszthelyt pedig 32–13-ra verte a Fazekas. A döntőben szenvedte el egyetlen vereségét a Kecskeméti-alakulat, a Tesla Budapest 30–19-re múlta felül a Debreceni Fazekast. – Azt kell mondjam, megérdemelten nyertek a szerb lányok, sokkal pontosabbak és koncentráltabbak voltak. Mi fejben elfogytunk a torna végére, de nem szabad kudarcnak felfogni. Az elmúlt három év magáért beszél! – fogalmazott „Kecsu bá”.

HBN


Eredmények


Debreceni Fazekas- Miskolc Avasi 28-3 (8-3, 8-0, 6-0, 6-0)

Legjobb dobók: Győrössy Dorottya 10, Kecskeméti Lizi 8, Tóth Réka 4, Bundi Daniella 2, Bodri Blanka 2, Esenszki Petra 2.

Kecskeméti János: Döcögősen kezdtünk, de a palánk alatti határozott játékunkkal megszereztük az első győzelmet.


Debreceni Fazekas- Kisújszállás 21-8 (3-0, 2-2, 14-0, 2-6)

Ld: Esenszki Petra 9/3, Bodri Blanka 7, Kecskeméti Elizabeth 3, Zelenák Diána 2.

Kecskeméti János: A harmadik negyedben nyújtott szép teljesítményüknek köszönhetik a lányok a győzelmet.


Debreceni Fazekas- Karcag 37-14 (7-2, 13-0, 4-7, 13-5)

Ld: Kecskeméti Lizi 18, Győrössy Dorottya 6, Szemenyei Bianka 4, Esenszki Petra 3/3, Bodri Blanka 3, Tóth Réka 3/3.

Kecskeméti János: Bejutottunk a négy közé, most a második negyed sikerült jobban, végre egy kicsit több pontot dobtunk.


Debreceni Fazekas- Keszthely 32-13 ( 7-7, 6-5, 6-0, 14-1)

Ld: Győrössy Dorottya 14, Kecskeméti Lizi 9, Esenszki Petra 6/6, Zelenák Dia 3/3.

Kecskeméti János: Mondtam a lányoknak a meccs után, hogy úgy indultunk, mint egy levitézlett Trabant -20 fokban. A folytatásban viszont remekül játszottunk, így döntőt játszhattunk.


Debreceni Fazekas- Tesla Budapest 19-30 (5-9,2-4, 6-10, 6-7)

Ld: Kecskeméti Elizabeth 8, Esenszki Petra 6/6, Győrössy Dorottya 3, Zelenák Dia 2.

Kecskeméti János: Azt kell mondjam, hogy megérdemelten nyertek a szerb lányok, sokkal pontosabbak és koncentráltabbak voltak. Mi fejben elfogytunk a torna végére,de nem szabad kudarcnak felfogni! Az elmúlt három év magáért beszél!


hirdetés