Egyedi, rendkívüli és élményt adó épület lesz az új Aranybika

Koncepció szintjén már megvan az Aranybika mellé tervezett új épület
Koncepció szintjén már megvan az Aranybika mellé tervezett új épület - © Forrás: Magánarchívum
Debrecen – Az Aranybika régi szárnya teljesen megújul és valamelyest átalakul, az 1976-ban épült rész eltűnik és a helyén egyedi, kézműves munkával megvalósuló új szárny épülhet fel – erről beszélt Boros József tulajdonos és Bordás Péter vezető tervező a Napló TOP 100 Klubjában péntek este az Aranybikában.

Egyelőre azonban az építkezés, az átalakítás, a tervezők, a tulajdonos és a városháza együtt gondolkodásánál, a koncepcionális elképzeléseknél tart.

Keresik a megoldást

Néhány konkrétum azonban már most elhangzott. Mégpedig, hogy az Aranybika régi épületét teljesen felújítják, a most is meglévő 120 szállodai szobát korunk színvonalára hozzák, a Bartók-teremből és a Víg moziból konferenciaterem lesz, az utca szinten pedig a jelenlegi állapottal egyezően üzletek kapnak majd helyet.

A szocreál stílusban épült északi szárnyat lebontják és helyére, immár nem a patinás szálloda részeként, egy önálló, 8 szintes apartmanház épül. Itt a mínusz egyedik szinten gépkocsitárolót, a földszinten üzleteket, az első emeleten wellnessközpontot létesítenek, a többi szinten apartmanok lesznek. Az új épület a kor csúcstechnikáját és technológiáját képviselő, egyedi, kézművesipari, textilszerűen leborított, leginkább üvegből készült alkotás lehet a jelenlegi elképzelések szerint. Mint azt Bordás Péter hangsúlyozta, az ötlet megvan, most keresik a kivitelezési megoldást.

HBN