Egyben akarják tartani

Egyben akarják tartani
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – „Azt állítani, hogy nem tettünk semmit a Munkácsy-trilógia egyben tartásáért, nem igaz” – így reagált Kósa Lajos országgyűlési képviselő, polgármester az ezzel kapcsolatos ellenzéki kritikákra.

Közleménye szerint a politikai hangulatkeltés helyett minden debreceni országgyűlési és önkormányzati képviselőnek össze kellene fognia ahhoz, hogy a három kép egy helyen, együtt maradhasson.

Majd így folytatta: a műkincs vásárlás egy üzleti alku folyamat eredménye, tehát bárki, bármilyen politikai nyilatkozatot tesz ez ügyben, többet árthat, mint használ. Ezért tisztelettel kérem a politikai ellenfeleinket, hogy ne rontsák Magyarország alkupozícióját, a saját, rövidtávú politikai haszonszerzésük reményében. Ezzel a magam részéről minden politikai vitát ezen tárgykörben lezártnak tekintek – fogalmazott Kósa Lajos.

Végül hozzátette: „a város a kormánnyal együtt azon fáradozik, hogy egyben tartsa a trilógiát, ennek érdekében további kapcsolatban állunk a tulajdonosokkal a kérdés megnyugtató rendezése érdekében.”

HBN