Egyáltalán nem biztos, hogy előny lesz a KSI meggyengülése

Süveges Máté
Süveges Máté - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Az új szezon harmadik fordulójában a KSI ellen meccsel a DVSE szombaton délelőtt.

Az idényt két vereséggel nyitó KSI SE gárdájának otthonában vendégszerepel szombaton 11 órától a DVSE együttese a férfi vízilabda OB I. 3. fordulójában. A B csoportban a fővárosi egylet két kör után pont nélkül az utolsó, nyolcadik helyen áll, hiszen kikapott az FTC-től és a Vasastól is. A cívisvárosiak csak egy mérkőzésen vannak még túl, mivel a Vasas elleni nyitóderbijüket el kellett halasztani. A Varga-alakulat így múlt szombaton, hazai környezetben kezdett, méghozzá sikerrel, 8–5-re verték az UVSE-t Babay Árpádék.

Veszélyes lehet

– Sikerrel kezdtük az idényt és szeretnénk hasonlóan eredményesen folytatni a küzdelemsorozatot. Dolgozunk keményen, mert bár nyertünk az UVSE ellen, azért még voltak hibáink, amiket ki kell javítani – reflektált múlt heti találkozójukra a DVSE rutinos pólósa, Süveges Máté, aki szerint nem számíthatnak könnyű ütközetre a KSI-vel szemben sem.

– Úgy tudom, három-négy meghatározó játékos is távozott a nyáron riválisunktól, mondhatjuk, hogy kicsit meggyengültek. Ugyanakkor ezáltal nincs veszítenivalójuk, fiatal csapat, mely biztos az utolsó pillanatig küzdeni fog, és nekünk is ezt kell majd tennünk. Mivel már pénteken elutaztunk Pestre, így nem befolyásol semmit a délelőtti kezdési időpont – vélekedett a debreceniek védője.

Ahogy azt már megírtuk, Varga Tamás egy lendületesebb csapatot épített a 2015/16-os szezonra, melyben Süveges is egyetért. – Egyértelműen erősödött a keretünk, gyorsabbak lettünk és több, fizikálisan is masszív játékosunk van. Változott a bajnokság lebonyolítása, és még a küzdelmek elején tartunk, így nehéz lenne jóslatokba bocsátkozni, de azt hiszem, ha odatesszük magunkat, elérhetjük a céljainkat – fogalmazott Süveges, aki saját bevallása szerint jó kondiban van, és örül, hogy végre megkezdődött a tétmeccsek sora.

Amint azt megtudtuk, a DVSE keretéből Kuncz Tamás kisebb megfázással bajlódik, így az ő játéka kérdéses, a többiek viszont hadra foghatóak.

HBN
hirdetés