Egyáltalán ne legyen fizetős az elkerülő út!

Debrecen – A 4-es főút városon átvezető szakasza mentén élőktől lakossági fórumon szerzett információkat a sajátjaival kiegészítve, Csikai József, a Jobbik önkormányzati képviselője úgy véli, alig érezhető a Debrecent észak felől elkerülő út hatása.

Továbbra is elviselhetetlen por- és zajterhelés éri az ott lakókat, ami egyértelműen bizonyítja, a nehézgépjárművek sofőrjei még mindig inkább a városon át folytatják útjukat Hajdúszoboszló felé. Ennek oka, hogy az elkerülő úton a megtett kilométerek után fizetniük kell. Mivel a déli elkerülő út megépítésével együtt csak az segíthet ezen az áldatlan helyzeten, ha eltörli a kormány az útdíjat, illetve a megépülő útra be sem vezeti, a városatya arra kéri Papp László polgármestert, valamint a kormánypárti politikusokat, hogy lobbizzanak ennek érdekében.

A felvetésre Fodor Levente, az önkormányzat Fidesz-KDNP frakcióvezető-helyettese közleményében azt írta: a közlekedési helyzet javítására a déli elkerülő út megépítése a legfontosabb. A város és a kormány együttműködésnek köszönhetően 2020-ig Debrecen 220 milliárd forintot fog felhasználni közlekedésfejlesztésre. Ebből épül meg többek között az M35-ös út déli folytatása is, s ezek választ adnak a felvetett problémára.

HBN-ÉP​