Egy véradás, amit nem hagyhatsz ki

Egy véradás, amit nem hagyhatsz ki
© Illusztráció: Vöröskereszt
Debrecen – Öt okból is jól teszi, hogy vért ad 2016. február 22-én 9.00 és 15.00 óra között a Veres Péter Kollégium aulájában (Debrecen, Böszörményi út 140-142.) minden egyetemista.

Véradásával jobb esélyhez juttatja anyaintézményét, a Debreceni Egyetemet, az Országos Felsőoktatási Véradóversenyen, és versenyzőként finomságokat kap – a minden donornak járó étkezési utalvány és a víz mellé. Féláron vásárolhatja meg jegyét az Agrátudományi Központ április 30-i Sárgulási Báljára – erre a kedvezményre külsős donorok is számíthatnak. Más körülmények között költséges egészségügyi szűréseken (többek között hepatitisz-, HIV-, szifiliszszűréseken) esik át.

Végül és elsősorban három ember életét is megmentheti, hiszen az általa adott 4,5 deciliter vérből három egészségügyi készítményt állítanak elő.

Iratok és TAJ-kártya

Hogy el ne essen mindettől, hozza magával a véradásra személyi igazolványát, lakcím- és TAJ-kártyáját, igyon bőségesen folyadékot és étkezz a napszaknak megfelelően. Véradó lehet bárki, aki elmúlt 18 éves és még nem töltötte be 65. életévét, súlya nagyobb 50 kilogrammnál, és az elmúlt 54 napban nem adott vért.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –
hirdetés