Egy üveg whisky tette emlékezetessé a böszörményi szalagavatót

Egy üveg whisky tette emlékezetessé a böszörményi szalagavatót
© Illusztráció: archív
Hajdúböszörmény – A hajdúböszörményi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két fiatalkorú fiúval szemben, akik egy üveg whisky miatt verekedtek össze.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 16 és egy 17 éves helyi fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint az egyik hajdúböszörményi oktatási intézmény szalagavató báljának rendezője 2014. november 12-én 2 óra 25 perckor arról értesítette a helyi rendőröket, hogy a rendezvény területén verekedés történt. A rendőrök a bejelentést követően a helyszínen adatgyűjtést végeztek, majd tanúkat hallgattak ki, amelyet követően egy 16 éves fiút elfogtak és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra.

A gyanú szerint a 16 éves fiatalkorú a bál ideje alatt egy üveg italt akart elvinni arról az asztalról, ahol egy 17 éves fiú is ült, aki rászólt, majd dulakodni és verekedni kezdtek. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két helyi lakost. A terheltek az eljárás során szabadlábon védekezhettek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két fiatalkorúval szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –