Egy tűzoltóautó is megbújt az esős karneváli menetben

Akt.:
Egy tűzoltóautó is megbújt az esős karneváli menetben
© Fotó: Derencsényi István
Hajdú- Bihar – A Hajdú- Bihar Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság évek óta kiemelt figyelmet fordít az államalapítás ünnepén megrendezett virágkarneválra és az azt követő tűzijátékra.

Teszik ezt azért, hogy valamennyi érdeklődő biztonságban és önfeledten gyönyörködhessen a látványban. Nem volt ez másképpen az idén sem. Az idei év azonban más egy kicsit, mint az eddigiek. Ebben az esztendőben nem csak a rendezvény előtti terepbejárás, a menekülési útvonalak ellenőrzése, vagy a tűzi víz lelőhelyek meghatározása volt a feladatuk. A katasztrófavédelem feladatai közé tartozik továbbá a pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos vizsgálatok lefolytatása is. De az ide karneváli feladatok itt még mindig nem értek véget. Ebben az esztendőben ugyanis a katasztrófavédelem autója is a karneváli menet részét képezte.

Majdnem fél évszázad, egészen pontosan negyven kerek esztendő telt el, mióta utoljára feltűnt a „nagy piros autó” a karneváli menetben. Bár az időjárás nem kedvezett a menetnek, az eső egész délelőtt próbára tette a menet résztvevőinek állóképességét és türelmét, egyszer csak hangos zeneszó hallatszott, és feltűnt a menetben a Központi Tűzoltózenekar, élén Dóra László tű. alezredessel. A zenekar mögött pedig ott volt a Debreceni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság virágokkal díszített magasból mentő létrája. A jármű kosarából és oldaláról pedig hagyományőrző ruhába öltözött tűzoltók integettek a menetet figyelemmel kísérő tömegre. A Nagytemplom elé érve a díszpáholynál is hatalmas sikert aratott mind a zenekar mind a gépjármű.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


A Virágkarneválról jelentjük
Bár az időjárás sok programnak keresztbe tett, a karneváli felvonulást mégis megtartották Debrecenben. Igaz, rövidebb útvonalon és szakadó esőben, de hála a fellépők áldozatos munkájának, valamint a közönség kitartásának, a Virágkarnevál hangulatát idén sem kell nélkülöznie a cívisvárosnak.

hirdetés