Egy tizenhat éves fiú ellen javasolnak vádemelést Balmazújvároson

Balmazújváros – A balmazújvárosi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 16 éves fiúval szemben, aki a megalapozott gyanú szerint az egyik helyi utcában ordítozott, majd belerúgott a sértett autójába.

A nyomozás adatai szerint a jelenet 2015. október 10-én 0 óra 15 perc körüli időben zajlott le Balmazújvároson, a Veres Péter utcában. A gyanúsított kiabálni kezdett, majd belerúgott a sértett út szélén parkoló autójába. Miután felfigyelt a zajra a sértett a járműhöz sietett, ahol meglátta a fiút. A gyanúsított felült a kerékpárjára, majd elhagyta a helyszínt.

A sértett gépkocsijával a 16 éves fiú után ment és egy helyi szórakozóhelyig követte őt, közben az esetről értesítette a rendőrséget. A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek és a fiatalkorút a szórakozóhelyen elfogták, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakossal szemben garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –