Egy tábla csokiért bántalmazta osztálytársát

Egy tábla csokiért bántalmazta osztálytársát
Tegnap este a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra, bántalmazásról érkezett bejelentés, hogy Hajdúsámson, Kossuth utcán, két 14 éves fiút támadott meg osztálytársuk egy tábla csokoládéért.

Az egyik hajdúsámsoni általános iskola tegnap búcsúztató bankettet tartott az összes végzős osztálynak. 20 óra 30 perc körüli időben az iskola előtt tartózkodott két 14 éves végzős fiú, mikor odament hozzájuk osztálytársuk, hogy adjanak neki pénzt és cigarettát. Nem voltak hajlandók adni neki semmit, majd elindultak, a fiú utánuk szólt, hogy álljanak meg, de nem foglalkoztak vele.

Emiatt a kéregető fiú kikapta az egyik fiú kezében lévő táblás csokiját és elvitte pár méterrel arrébb és két lánnyal közösen, elfogyasztották. Ezt követően ismét utánuk ment, kiabált nekik, hogy álljanak meg, de a fiúk nem tették, s ekkor hátulról átkarolta az egyik fiú nyakát, hogy megállítsa.

Miután megálltak a nadrágja zsebeit áttapogatta, hogy van-e benne pénz, közben megfenyegette mindkettejüket, hogyha nem adnak neki semmit, akkor bántani fogja őket. A fiú karjával olyan erősen fogta osztálytársa nyakát, hogy a fogásból nem tudott szabadulni és kérésre sem engedte el. Ezután, kicsavarta a csuklóját, hogy megszerezze az ő csokiját is. Ezután a támadójuk visszament a lányokhoz, ők pedig felhívták a szüleiket, elmondták mi történt, akik értesítették a Rendőrséget.

A 14 éves fiatalkorú fiú ellen, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon, rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.