Egy szűk hónap múlva jön az Eötvös Kupa

Egy szűk hónap múlva jön az Eötvös Kupa
© Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Balmazújvároson, Debrecenben, Derecskén, Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson és Kabán lesznek meccsek.

Immáron 20. alkalommal rendezik meg az Eötvös Kupa nemzetközi terem röplabdatornát. 39 ország több tucat csapata szerepelt az eddigi tornákon. Az elmúlt években több korosztályos válogatott is részt vett a versenyen, a hazaiakon kívül például Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából. A válogatottakon kívül neves klubcsapatok is érkeztek, például az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból. Idén olyan országokból is érkeznek együttesek, ahonnan eddig még nem jöttek.

A hagyományos tornán, melyet augusztus 17. és 19. között tartanak, a debreceni helyszíneken kívül több hajdú-bihari városban is lesznek csoportmérkőzések.

Balmazújváros idén tizedik alkalommal fogad együtteseket, az elmúlt években a tunéziai válogatott mellett albán, finn, román, lengyel, szerb és szlovén gárdák is küzdöttek a hagyományosan kiváló csoporthelyszínnek bizonyuló településen, ahol két helyi csapat is megméretteti magát. A mérkőzések a Kőnig Rendezvénycsarnokban lesznek.
Derecske tavaly kapcsolódott be a verseny rendezésébe, az idén is a Városi Sportcsarnok ad otthont a találkozóknak.
Kabán negyedik alkalommal pattog a labda a verseny keretein belül. Eddig minden résztvevő gárda szuperlatívuszokban beszélt a helyiek vendégszeretetéről.

Az Eötvös Kupa mellett augusztus 21-én, Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson nemzetközi strandröplabda tornát is rendeznek. A hölgyeknél Nánáson hat kategóriában, a férfiaknál Böszörményben három kategóriában versengenek a strandröplabdások.

A verseny hivatalos honlapján, az eotvoscup.fw.hu-n sok más információ található, úgymint az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a már nevezett párosok és csapatok nevei.

HBN