Egy szimpla igazoltatásnál bukott le a debreceni sorozattolvaj

Akt.:
Egy szimpla igazoltatásnál bukott le a debreceni sorozattolvaj
© Fotó: police.hu
Debrecen – A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a debreceni férfival szemben, aki 12 házba surrant be.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök február 28-án 9 óra 30 perc körül Debrecenben, a Böszörményi úton megállítottak egy a Füredi út irányába közlekedő személygépkocsit, és igazoltatták a vezetőt, valamint két utasát. A járműben utazó B. István a gyanú szerint több családi házba is besurrant, ezért őt a rendőrök elfogták és előállították. A 48 éves debreceni lakos a nyomozóknak beismerő vallomást tett. A gyanúsított Debrecenben és Hajdúsámsonban, a helyszíni kihallgatásán megmutatta azt a 12 családi házat, ahová főleg az éjszakai órákban, a nyitva hagyott bejárati ajtókon bement, majd a szobákban értékek után kutatott. B. István az ingatlanokból főleg készpénzt, laptopot, ékszereket és karórát tulajdonított el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2017. március 13-án befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –