Sport

2013.03.21. 17:14

Puskás Suzuki Kupa - Először szerepel a tornán Európán kívüli csapat

Budapest, 2013. március 21., csütörtök (MTI) - Húsvétkor ötödik alkalommal rendezik meg Felcsúton és Székesfehérváron a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornát, amelyen idén először Európán kívüli klub is részt vesz.

Budapest, 2013. március 21., csütörtök (MTI) - Húsvétkor ötödik alkalommal rendezik meg Felcsúton és Székesfehérváron a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornát, amelyen idén először Európán kívüli klub is részt vesz.

"Az első köszönet a Suzukié. Válság van, ilyenkor nincs pénz kultúrára, tudományra és sportra. De a Suzuki bátor cég, amely tudja, ilyenkor is előre kell tekinteni, a legjobb befektetés pedig az ifjúság" - mondta az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök, a házigazda Puskás Akadémia alapítója.

Az állandó résztvevők, vagyis a Puskás Ferenchez leginkább köthető klubok, azaz a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz, a Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia mellett meghívottként már harmadszor szerepel majd a constantai Hagi Akadémia, továbbá idén először vesz részt Európán kívüli klub, mégpedig a Melbourne Football Institute. Puskás Ferenc 1989 és 1991 között dolgozott az egyik helyi klub, a South Melbourne csapatának edzőjeként. Puskás rendkívül népszerű volt Ausztráliában, ahol edzősködése idején ugrásszerűen nőtt a nézőszám, és bajnokságot, illetve kupát is nyert együttesével.

Csütörtökön megtartották a sorsolást is, amely alapján a március 29. és április 1. között esedékes, 17 éven aluli csapatok számára kiírt tornán a házigazda Puskás Akadémia a 2008-ban győztes Real Madriddal és a Hagi Akadémiával került egy csoportba. A vendéglátón kívül a másik kiemelt, a háromszoros címvédő Budapest Honvédnak az újonc ausztrál együttesen és a Panathinaikoszon keresztül vezethet az útja a döntőbe.

Nyilasi Tibor, a magyar szövetség sportigazgatója elmondta, ezúttal a Puskás Suzuki Kupa egybeesik az U17-es magyar válogatott Eb-selejtezős tornájával, így a magyar csapatok kénytelenek lesznek pótolni a nemzeti együttesben szereplő játékosaikat.

Húsvéthétfőn a helyosztók előtt hagyományosan megrendezik azt a négycsapatos öregfiúk tornát, amelyen a Videoton, a Puskás Akadémia, a Suzuki csapata és az újságíró-válogatott vesz részt.

A csoportmeccseket Felcsúton rendezik, a helyosztók és a döntő helyszíne a székesfehérvári Sóstói Stadion lesz. A bronzmeccset és a finálét a Sport TV közvetíti.

Csütörtökön, az úgynevezett nulladik napon az ünnepélyes nyitóvacsora előtt a csapatok Puskás Ferenc új szobrának leleplezésén vesznek részt az Óbudai Promenádon, melynek neve hamarosan Puskás Öcsi tér lesz.

A torna programja:

március 29., péntek:

A csoport: Puskás Akadémia-Hagi Akadémia (román), Felcsút 14.00

B csoport: Budapest Honvéd-Melbourne Football Institute (ausztrál), Felcsút 16.15

március 30., szombat:

B csoport: Budapest Honvéd-Panathinaikosz (görög), Felcsút 14.00

A csoport: Puskás Akadémia-Real Madrid (spanyol), Felcsút 16.15

március 31., vasárnap:

A csoport: Hagi Akadémia-Real Madrid, Felcsút 14.00

B csoport: Melbourne Football Institute-Panathinaikosz, Felcsút 16.00

április 1., hétfő:

5. helyért, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 13.00

3. helyért, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 15.00

döntő, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 17.00

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!