Egy pontra az első helytől

Zsinórban hatodik meccsét nyerte meg a Hajdúnánás Termál SC az NB I/B Keleti csoportjában, s mivel az állovas Bugyis SE-Újbuda újból kikapott a nánásiak már csak egy pontra vannak a listavezetőtől.

Nem volt parádé, még csak jó játékról sem beszélhetünk, mégis nyert a Hajdúnánás-Termál SC a Szeged-Dorozsma-Algyő ellen, s mivel az éllovas kikapott, Molnár András tanítványai egy pontra megközelítették az első helyen álló Bugyi SE-Újbudát.

„Mindenről a maga idején – reflektált a nánásiak mestere, Molnár András a felvetésre, mely szerint immáron a bajnoki aranyérmért harcolhat a csapat. – Mindig a következő meccsre fókuszálunk, majd meglátjuk mire lesz elég, az azonban biztos, hogy egyre közelebb vagyunk célunk eléréséhez.”

Félreértés ne essék, a cél a második hely, s mivel a Termál SC-t üldöző Gyöngyös is pontot vesztett a hétvégén a nánásiak előnye már háromegységnyi a harmadik helyezett előtt. Ami a fürdővárosiak szombati meccsét illeti: a csapat egységének és küzdeni tudásának köszönheti, hogy legyűrte a Csongrád megyei vendégeket, akik harminc percig remekül tartották magukat. Szünet után azonban bedarálta riválisát a Nánás, s sorozatban hatodik meccsén gyűjtötte be a két bajnoki pontot.

„Szerencsénk volt, mert jókor játszottunk rosszul, azaz halványabb produkcióval is sikerült nyerni – értékelt önkritikusan Molnár András. – Bízom benne, hogy ennél csak jobb produkció jöhet, s folytatjuk a sikeres sorozatot.”

HAJDÚNÁNÁS-TERMÁL SC–SZEGED-DOROZSMA-ALGYŐ KSE 28–23 (12–12)

Hajdúnánás 250 néző. V: Szécsi, Szőke

HAJDÚNÁNÁS: TOMCSIK – Molnár A. 1, KARNIK M 6, Karnik Sz. 3, Nyitrai 1, Takács A. 4, Szemes 2. Csere: SALÁNKI (kapus), Beke 4, Csányi 3, Gál 1, TÓTH Á 3. Edző: Molnár András

Hétméterek: 1/0, ill. 8/6

Kiállítások: 6, ill. 2 percTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek