Egy pingvin minden évben 5000 mérföldet úszik, hogy találkozzon megmentőjével

Akt.:
Egy pingvin minden évben 5000 mérföldet úszik, hogy találkozzon megmentőjével
© Forrás: metro.co.uk
A férfi napokig kezelte az állatot, aki hónapokkal később eltűnt, majd visszatért hozzá.

Egy pingvin minden évben 5000 mérföldet úszik, hogy találkozhasson azzal a férfivel, aki megmentette az életét. A Rio de Janeiro közeli szigetvilágban élő Joao Pereira de Souza még 2011-ben talált egy pingvinfiókát, amelynek a testét olaj borította és rendkívül rossz állapotban, egy sziklán feküdt.

Joao megtisztította az olajtól a Dindimnek nevezett pingvin tollait, majd napokon át hallal etette, egészen addig, amíg az állat megerősödött. Egy hét után a férfi visszavitte a madarat a tengerhez, de az nem akart elmenni tőle. – Tizenegy hónapot töltött velem, egészen addig, amíg leváltotta a tollait, egy nap viszont eltűnt – emlékezett vissza az idős halász.


ad199246948dmvidpics-2016-0
Forrás: metro.co.uk


Néhány hónap elteltével viszont Dindim visszatért és amikor meglátta Joaot, egészen hazáig követte. Az elmúlt öt évben a pingvin rendszeresen visszatér a férfihoz, ahol egy évből nyolc hónapot tölt, majd elmegy. Ez azt jelenti, hogy a pingvin minden évben 5000 mérföldet tesz meg azért, hogy találkozzon megmentőjével.

– Gyerekkorom óta szeretem a pingvineket és ők is szeretnek engem, de egyik sem engedte, hogy megérintsem. Ha mégis megpróbáltam, akkor megcsíptek, Dindim viszont megengedi, hogy megfürösszem és azt is, hogy megetessem. Amikor először elment mindenki azt mondta, hogy soha többet nem látom, viszont már ötödik éve tér vissza hozzám. Rendszerint júniusban érkezik és februárban távozik – fogalmazott Joao.

(Metro)

Címkék: , , ,hirdetés