Egy pillanatig sem volt kérdés, ki a jobb gárda

Rábl négyet vágott
Rábl négyet vágott - © Fotó: HBN archív
Berettyóújfalu – A Déli FC otthonában játszotta le utolsó mérkőzését a férfi futsal NB I. alapszakaszában az MVFC-Berettyóújfalu a hét végén. Ahogyan arra számítani lehetett, nem okozott gondot az esélyesebb Mezei-Villnek a Vasas felülmúlása, Rábl János négy góljával, Sánta János duplájával, illetve Gál István találatával 7–1-re ütötték ki a pestieket Turzó József tanítványai.

A nyolcadik percben Rábl szerzett vezetést az Újfalunak, nem sokkal később pedig már 2–1-et mutatott az eredményjelző, persze a hajdú-bihariak javára – félidőben 4–1-re ment az MVFC. Fordulás után sem változott a játék képe, ott folytatták az újfaluiak, ahol abbahagyták. Rábl villant rögtön a második félidő elején, ezzel már 5–1 volt az eredmény. A 29. minutumban Sánta is újra betalált, végül Gál adta meg a kegyelemdöfést, kiütés lett a vége, 7–1-re diadalmaskodott a Berettyó.

A tabella harmadik helyén zárta a Mezei-Vill az alapszakaszt, 18 találkozón 38 pontot gyűjtöttek be Trencsényi Jánosék. Már az is eldőlt, hogy a Győr lett az első, míg a Haladása második. Hétfőn rendezik meg a 18. forduló még hátralévő összecsapásait, kialakul a végleges sorrend, ami után a rájátszással folytatódik majd a küzdelemsorozat.

HBN