Egy órán belül elfogták a trükkös tűzifa árusokat

Egy órán belül elfogták a trükkös tűzifa árusokat
Egy órán belül elfogták a trükkös tűzifa árusokat - © Fotó: police.hu
Debrecen-Józsa – Tűzifa árusítás ürügyével jutottak be a gyanúsítottak az idős házaspárhoz Debrecen-Józsán.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 28-án 12 óra körüli időben Debrecen-Józsán egy családi ház előtt két tehergépkocsival megjelent öt férfi és egy nő, akik becsengettek az ott lakó idős férfihoz. A társaság azt mondta a 83 éves bácsinak, hogy tűzifát árulnak, ezért a bácsi beengedte őket a kertbe, ahova a férfiak lepakolták a tüzelőt.

Időközben hazaérkezett a sértett 79 éves felesége, aki nagyon meglepődött a hívatlan vendégek láttán, azonban mégis megállapodtak a vételárban.

Az asszony bement a házba a pénzért, hogy kifizesse az árut, eközben az egyik terhelt megfigyelte a nénit. Később a gyanúsítottak elterelték az idős házaspár figyelmét és ellopták a házban hagyott többi készpénzt.

A sértettek az árusok távozása után észrevették, hogy eltűnt a pénzük, és az udvaron található különböző vasanyagok, vashulladékok is hiányoznak, ezért a néni telefonon tett bejelentést a rendőrségen.

A rendőrök a helyszínre mentek és adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, majd a tudomásukra jutott információnak köszönhetően rövid időn belül azonosították az egyik tehergépkocsit, amelyet a járőrök – a másik teherautóval együtt – egy órán belül a 47. számú főúton, Csökmő és Darvas között megállítottak.

A rendőrök igazoltatták a gépkocsikban utazókat és átvizsgálták a járművek rakterét, ahol megtalálták az eltulajdonított vasanyagokat, amelyeket lefoglaltak.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a 21 éves R. Sándort, M. Olivért, Cs. Olivért, a 39 éves R. Máriát, a 44 éves M. Sándort és az 59 éves S. Attilát.

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a gesztelyi, kazincbarcikai, baktakéki, szikszói és izsófalvai lakosokat.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: , ,