Egy olyan vásárba hívunk benneteket, ahol mindent ingyen adnak!

Flóra gardróbja
Flóra gardróbja - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Sün Barnabás és valószínűleg sok-sok gyerek visszatérő álma, hogy egyszer csak ott találja magát egy játékboltban, és bármit leemelhet a polcról. Persze időnként az anyukák és apukák is elcsábulnak, amikor ugyanerre gondolnak egy nőiruha- vagy egy barkácsbolt esetében.

Barni egy olyan játékot talált ki a gyerekeknek, akik megszerzik a nyári kiadást, hogy elviszi őket vásárolni, de pénztárcát nem kell vinniük, csak olló és néhány színes magazin kell, hogy legyen náluk.

Íme, a játék!

Vegyétek ki a postaládából a különféle áruházak reklám­újságait. Találjátok ki, hogy mit szeretnétek „vásárolni”, játékot, ruhát, gyümölcsöt? Ha megvan, vágjátok ki a témához illő képeket a magazinokból, majd ragasszátok fel a foglalkoztató gyermekmagazin megfelelő oldalára. Találtok a lapban gyümölcs- és zöldségkosarat, szerszámos fészert és játékboltot is.

Barni egyik kis barátja, Flóra már kipróbálta ezt a jó játékot, az ő segítségével megmutatjuk, mi hogyan „vásároltunk be”, s töltöttünk fel egy ruhásszekrényt. Flóra mindenféle csajos dolgot vágott ki az általa kedvelt magazinokból: buborékfújó és napszemüveg is helyet kapott az általa lerajzolt szekrényben. Ez az ötlet szabadon továbbfejleszthető, mert a kisfiúk ilyen módon feltölthetnek például egy sportszertárat, a lányok pedig babaházat is! Sőt, ünnepek, születésnapok és névnapok közeledtével szintén jó játék a gyerekeknek, ha kivághatják és egy kívánságlevélbe beragaszthatják, ténylegesen mit szeretnének kapni az alkalomra.

A Sün Barnabás foglalkoztató gyermekmagazin aktuális számában ezenkívül kirándulunk a hegyre fel, sünit fűzünk gyöngyből, ellátogatunk az állatkertbe, és Varró Danit arról faggatjuk, mit kíván az írásai által átadni a gyerekeknek. A Sün Barnabás olvasói lesznek az elsők, akiknek bemutatja új könyvét, A szomjas trollt.

A magazin már kapható a szerkesztőségeinkben, illetve a napilapjainkban közölt árushelyeken. Kellemes vakációt kívánunk minden gyereknek! Keressétek Barnit a Facebookon is!

HBN

Címkék: ,