Egy napig sem örülhettek a nénitől lopott szerszámoknak

Egy napig sem örülhettek a nénitől lopott szerszámoknak
© Fotó: police.hu
Polgár – A hajdúnánási és polgári rendőrök két férfi ellen javasolnak bíróság elé állítást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2016. április 25-én reggel, mivel idős édesanyja polgári családi házából ismeretlenek szerszámokat és tápot tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol azt állapították meg, hogy az ingatlan kerítésléceit kitörték, bementek, és a melléképületből, valamint az udvarról különböző szerszámokat vittek el. Adatgyűjtés eredményeként a Polgári Rendőrőrs munkatársai azonosították F. Józsefet és társát, F. Bertalant, akiket otthonaikban elfogtak és a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállítottak. A két férfinél tartott házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták a néni ellopott értékeit, majd a polgári lakosokat gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A terheltek beismerő vallomást tettek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a 18 éves és 22 éves férfiak ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást még aznap befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: , ,