Egy nap lelki terheink letételéért

Akt.:
Egy nap lelki terheink letételéért
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Görögkatolikus Metropólia szervezésében Ferenc pápa egy évvel ezelőtt indította útjára az irgalmasság szentévét, amelynek lezárására november 20-át jelölte meg. Csatlakozva a Szentatya szándékához, és az egész egyetemes egyház által szervezett eseményekhez, a Görögkatolikus Metropólia a megelőző napra, november 19-ére a megbocsátás napját hirdette meg.

Azzal a szándékkal hívta életre, hogy megszólítsa azokat az embereket, akik életállapotuk következtében nem járulhatnak gyónáshoz, vagy valamilyen okból távol kerültek a gyónástól vagy netán magától az egyháztól is. Számukra a szervezők ezt az irgalmat szerették volna megélni és átadni, az irgalmasságban és a megbocsátásban rejlő éltető, felszabadító erőre ráirányítva a figyelmet.

3_ Fotó: Derencsényi István ©

Az ország területén különböző településeken, több mint harminc helyen leülnek a fölszentelt atyák, hogy gyónásra vagy lelki beszélgetésre hívják a kereső embereket. Lehet, hogy ezen alkalommal is lesznek, akik nem kaphatnak föloldozást, de az őszinte, személyes, közvetlen beszélgetés akkor is sok kegyelmet fog közvetíteni számukra, hozzájárulva életük boldogulásához, lelki terheik letételéhez.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Nem mindenütt templomokban kínálják ezt a lehetőséget, sőt, nem is mindig egyházi intézményekben, hogy minél több emberhez jusson el ez a meghívás, minél több ember részesülhessen a meghallgatottság örömében, Isten és az Egyház szeretetének megtapasztalásában.

HBN


Debrecenben szombaton a következő helyszíneken várják az érdeklődőket:

  • Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Székesegyház (Attila tér)
  • Párizsi Udvar, Café La Seine (Debrecen, Péterfia utca 13-19.)
  • Kossuth tér – faház
  • Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI (Kossuth Lajos utca 44.)