Töretlen népszerűség

2020.03.04. 20:50

Tánctanítás kicsit másképp, minden korosztálynak

Nem csak edzésből állnak az órák a Stylers­nél, a csapatépítés is nagyon fontos.

Fotó: Kiss Annamarie

Töretlen népszerűségnek örvend a fiatalok körében a „street dance”, azaz az utcai tánc műfaja. A sportág egyik legnépszerűbb cívisvárosi egyesülete a Harmónia-Dance Stylers, amelynek megálmodója és megalkotója Gyöngyösi Mariann, aki készséggel nyilatkozott a Naplónak az stúdió történetéről, működéséről, valamint jövőbeli terveikről is mesélt.

Huszonnyolc éves múlt

– A gyökereink nagyon régre nyúlnak vissza, hiszen apukám, Gyöngyösi Sándor 1992-ben indította el a Harmónia Dance Stúdiót, amely később, 2005-től már Harmónia Divattánc Közművelődési és Sportegyesület néven futott tovább – mesélte Mariann büszkén. Megtudhattuk azt is, édesapja, aki egyébként nívódíjas táncpedagógus, országos szinten az elsők közt volt, aki majdnem harminc évvel ezelőtt az utcai tánc műfajával foglalkozott. – Hivatalosan három éve vettem át a stafétabotot, addig én is „csak” egy tánctanár voltam – tette hozzá az egyesület vezetője.

Nem szokványos módszerek

Fotó: Kiss Annamarie

– Számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek ne csak táncolni járjanak a stúdióba, hanem munka közben egy igazán összetartó csapat is váljon belőlük. Az időnk felét közösségformálásra fordítjuk, csapatépítőket tartunk, kirándulásokra járunk, és persze minden verseny és edzőtábor egy kicsit jobban összekovácsolja a gyerekeket – nyilatkozta a tánctanár. Elárulta azt is, a sport szerelmesei heti legalább négy vagy öt edzésen vesznek részt, amelyből egy a kötelező akrobatika, a többi alkalommal pedig az általuk választott műfajt gyakorolhatják be, ezáltal sokkal hatékonyabban tudják elsajátítani azokat. Ezenfelül pedig elméleti oktatásban is részesülnek, és bár nem mindenki szereti, a hasznát senki sem firtatja.

Támogató szülők

– Bőven elkél a segítség, hiszen tizenöt lurkóval indultunk, mostanra pedig már több mint százhúsz gyermek jár hozzám, összesen huszonöt csapatom van. Szerencsére nagyon lelkesek a szülők is, olyannyira, hogy a tánc szeretete már számukra is ragályossá vált, és jelenleg két felnőttcsapatunk is van – osztotta meg a Naplóval Mariann, aki kiemelte, a gyerekekre is kifejezetten jó hatással van, ha láthatják apát, anyát táncolni. A társulat többször volt már európai bajnok, valamint világbajnoki helyezésekkel büszkélkedhet, a csapatok jelenleg több versenyre is készülnek, közülük legfontosabb a Mosonmagyaróváron megrendezendő Fusion-kupa. A táncstúdió éves gálájára június végén látogathatnak el az érdeklődők.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában