Egy meccs, majd újra szünet

Egy meccs, majd újra szünet
© Fotó: HBN-archív
Berettyóújfalu – A Zalaegerszeg otthonában kezdi meg az új évadot a Mezei-Vill hétfőn.

A teremfocisok számára is elindul a 2015/16-os bajnokság: a tíz fős mezőny egyik legjobb alakulata, az előző kiírás ezüstérmese, az MVFC-Berettyóújfalu hétfőn 19.30-tól a Göcsej vendégeként lép pályára elsőként.

Sokan, sokat voltak távol

De ne szaladjunk ennyire előre, a Mezei-Vill mestere beszélt a mögöttük lévő felkészülési időszak tapasztalatairól. – Az első három hét kiválóan sikerült, a második háromban viszont nem nagyon találtam a csapatom, ugyanis hat játékosom válogatott összetartáson vett részt. Az első bajnoki előtt két nappal, vagyis csak szombaton tudott találkozni újra a keret. Bár ez a helyzet klubszempontból nem a legideálisabb, de megértjük, elfogadjuk és támogatjuk, hogy most a nemzeti együttes sikeres szereplése érdekében meg kell hozni ezeket az áldozatokat – részletezte Turzó József, az Újfalu mestere, majd hozzátette, több edzőmeccset is játszottak, melyek biztatóak voltak.

Mentek is, jöttek is

A hajdú-bihari gárda összetételét illetően elmondható, hogy több helyen változott, mindazonáltal a mag együtt maradt: távozott a Mezei-Villből Lovas Norbert, Nagy Tamás, Birinyi Balázs és Hajdú Zsolt. Az ő pótlásukra érkezett Srdjan Stanic és David Vulovic Szerbiából, Nagy Imre Rákospalotáról, illetve egy rutinos ukrán válogatott futsalos Dmitriy Klochko személyében. – Nagy Imre a jövő nagy reménysége lehet, a két fiatal szerb fiú még nem kész játékos, de van bennük potenciál, míg Klochko stabilitást adhat a csapatnak, tőle sokat várunk – fogalmazott az MVFC trénere.

Bár az elmúlt években megszokhattuk, az Újfalu csak magyar sportolókból áll, ám ahogy Turzó rávilágított, annyira szűk és drága a honi piac, hogy szükség volt erre a lépésre. Sajnálatos hír továbbá, hogy az egyre jobb formába kerülő Sánta János megsérült, így egy ideig nem számíthat rá a szakmai stáb.

Egy meccsre

A bajnokság lebonyolítási rendje nem változott a tavalyi évhez képest, Turzó József szerint továbbra is minden pontnak nagy jelentősége lesz.

– A Győr a jövőben is kiemelkedik majd a többiek közül, és az erősítések nyomán a középcsapatok is egyre jobbak lesznek, többen is mellénk fognak érni. De természetesen a mi céljaink sem változtak, a dobogó valamely fokára szeretnénk odaérni. Jelenleg egy meccsre kell felszívni magunkat: a Göcsej stabil együttes, sok munkával készülnek. Elég messze kell utaznunk, de természetesen nyerni megyünk. A zalaegerszegi derbi után a válogatott találkozói miatt újabb szünet következik számunkra, így tulajdonképpen majd csak szeptember végén kezdődik el nekünk igazán a bajnokság.

HBN
hirdetés