Egy liter benzint meg lehetne spórolni a Péterfián?

Nehéz jobbkanyar a Péterfia és a Hunyadi utca sarkán
Nehéz jobbkanyar a Péterfia és a Hunyadi utca sarkán - © Fotó: HBN-archív
Debrecen – Debrecenben a Péterfia utca visszatérő helyszín a különösen utált útszakaszok, kereszteződések között. Az egyik olvasónk szerint csak egy liter üzemanyag megy el a megállásra, fékezésre.

Péterfia-Hunyadi János utca

„Péterfia- Hunyadi János utca sarkán aki kitalálta azt a lámpa beállítást egész napra oda kéne állítani, aztán a másik kereszteződés a Jerikó- Bólyai. Mindkét kereszteződést meg lehetne úgy csinálni, mint 80-as években az akkori Vöröshadsereg- Széchenyi sarkon, hogy csak a gyalogos menjen utána meg csak az autó! Sajnos a gyalogosok úgy mennek át a zebrán, hogy széjjel se néznek, és amikor már villog nekik a zöld, még lazán sétálnak, de ha az autó elcsapja őket mert nem minden esetben tud megállni akkor az autós a hibás! A környezet szennyezésről nem is beszélve, megállás fékezés kb. 1 liter fogyasztás különbséget jelent!”„Még mindig nem jó a közlekedés a Plázánál lévő kereszteződésben, ha a Péterfia utcáról akarunk menni a Modem ill a Fórum fele. Szinte mindennapos, hogy a Plázától a Thaly Kálmán utcáig ér a sor, ha nem a Honvéd utcáig! A jobbra kanyarodásra nem sok lehetőség van amióta megvan a 2-es villamos, mert a gyalogosokkal együtt engedi az autókat a lámpa és sokszor csak 2-3 autó tud átmenni. Kivéve ha van furfangos sofőr…”

„A reggeli csúcsban 07:00-08:00 és a délutáni 16:00-18:00 közötti időszakban nagyon veszélyes a Péterfia-Honvéd-Eötvös utca kereszteződése.

Gyalogosan átkelni életveszélyes…, a feleségem majdnem 10 percet várt mire az egyik oldalról a másikra át tudott menni babakocsival… Előfordult, hogy együtt mentünk át babakocsival és nem adtak elsőbbséget, szerencsére nem történ baleset. Ebbe a kereszteződésbe is el kellene a lámpa, legalábbis a csúcs időszakra…”