Egy lépésre az Eb-től, elkél nekik a szurkolás!

Egy lépésre az Eb-től, elkél nekik a szurkolás!
Debrecen – Debrecenben, a Főnix Csarnokban harcolhatja ki a részvételt a futsalválogatott kedden este.

Lejátssza második Európa-bajnoki pótselejtezőjét is Románia ellen a magyar nemzeti együttes: Sito Rivera alakulata kedden 20 órától Debrecenben, a Főnix Csarnokban harcolhatja ki a 2016-os szerbiai Eb-részvételt.

Egységesebbek

Egy héttel ezelőtt, Buzauban feszültek egymásnak a felek, akkor a 0–0-s első félidőt követően a 22. percben már 2–0-ra vezettek a románok, ám a magyarok a 24. minutumra kiegyenlítettek és 2–2-vel zárult a találkozó.

– Nehéz összecsapást játszottunk, sőt, már a meccs előtt is akadtak aljas húzásai a románoknak. Csak hogy egyet említsek, érdekes mód például pont akkor jöttek takarítani a szállodai szobánkba, mikor a csendes pihenőnket töltöttük. De szerencsére nem tudtak megzavarni minket, az első félidő ikszes volt, 0–0 is lett, aztán a szünet után rögtön kaptunk két gólt. Ekkor kicsit megrémültem, nehogy beleszaladjunk egy nagy verésbe, de hál ’Istennek nem így lett, gyorsan egyenlíteni tudtunk. Ezután rohamoztak, nagy nyomás alatt tartottak minket, de ők fáradtak el a végére. Jó eredménynek tartom a 2–2-t, előnyt jelenthet, hogy idegenben kétszer is betaláltunk – emlékezett vissza Magyarország csapatkapitánya, Trencsényi János, aki szerint riválisuk alá is becsülte őket.

– Az lehet, hogy ők előrébb tartanak nálunk, taktikásabbak, ugyanakkor a csapategység mellettünk szól, egységesebbek vagyunk, mint ők. Ha náluk valaki szerez egy gólt, magát élteti, viszont ha mi betalálunk, rögtön összegyűlünk és közösen ünneplünk – ez sok mindent elárul.

Kifárasztani őket

A honi csapat számára nem lesz ismeretlen a Főnix Csarnok, hiszen az elmúlt hetekben többször is gyakoroltak a cívisvárosi létesítményben.
– Több összetartásunk is volt, melyeken rengeteget gyakoroltunk. Úgy érzem, roppant motiváltak vagyunk, mindannyian érezzük, most meglehet, végre kijuthatunk egy világeseményre. Nem egyszer előfordult már velünk, hogy a legvégén véreztünk el, az utolsó pillanatban maradtunk le a vb- vagy Eb-részvételről. Igaz, nagy rajtunk a nyomás, de bírnunk kell, és fogjuk is, mentálisan is rendben vagyunk – vélekedett a Trenyó becenévre hallgató futsalos.

És hogy mivel tudnak majd a románok fölé nőni? – Nem lehet tudni, milyen taktikát választ ellenfelünk, az biztos, az első játékrész sok mindent el fog dönteni. Egy végsőkig kiélezett mérkőzést várok, rengeteg futásra kell őket kényszerítenünk, muszáj lesz kifárasztani a játékosokat, mert az nyilvánvaló, hogy erőben jobban bírjuk. Kapitányunk, Sito Rivera a román kispadon is ült korábban, ez óriási előny, mindenkit ismer, ezáltal mi is. Felkészültünk, az edzőnk sem rak ránk plusz terhet, azt mondta, ha hozzuk azt, amit kér tőlünk, akkor már elégedett lesz. Jó a hangulat a csapatban, készülünk és bizakodunk – nyilatkozta az MVFC-Berettyóújfalu játékosa.

Kell a buzdítás nekik!

Romániában telt ház előtt küzdöttek meg a csapatok, mint megtudtuk, nem is lehetett panasz a hangulatra. – Az odavágót egy nagyjából akkora csarnokban játszottuk le, mint a Hódos. Lehettek vagy ezerötszázan, és végig szurkoltak az övéiknek. Bízunk benne, kedden is sokan kilátogatnak, és igazi katlanná változtatják a Főnixet. Plusz erőket mozgósítana bennünk, ha több ezren szorítanának nekünk a helyszínen – mondta Trencsényi.