Egy lépésre a Mezei-Vill a legjobb négytől

Egy lépésre a Mezei-Vill a legjobb négytől
© Fotó: HBN-archív
Berettyóújfalu – Sikerrel vette az Újfalu a Csömör elleni első meccsét az MK-ban.

A Rubeola–MVFC találkozóval megkezdődtek a férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntői hétfőn este. Bár az élvonalbeli bajnokságban pont nélkül, az utolsó helyen áll a Rubeola, mégsem szabad leírni a csömörieket, akik nyilván a kupában szeretnének vigasztalódni.

Jól tudta ezt az Újfalu is, mely semmit sem bízott a véletlenre: Rábl János találata nyitotta a meccset a második percben. A Mezei-Vill előnye hamarosan egy öngól után tovább nőtt, majd pedig Rábl még kétszer villant, illetve Nagy István is bevette az ellenfél kapuját – félidőben 5–1-et mutatott az eredményjelző Turzó József alakulatának.

A szünet után éledezni kezdtek a hazaiak is, akik a 26. minutumra feljöttek 5–3-ra, ám a következő percben a hajdú-bihari egylettől Stanic is berámolt egy gólt. A mérkőzés egy csömöri találattal zárult, így 6–4-re nyert az MVFC.

Az előny tehát Trencsényi Jánoséknál van, de a továbbjutás két derbin dől el, „visszavágó” pénteken 19.30-tól a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

HBN


A tények

Rubeola FC Csömör–MVFC-Berettyóújfalu 4–6 (1–5)

Csömör, vezette: Farkas B.

Rubeola: Horváth G. – Érsek R., Józsa T., Tősér G., Jenei O. Csere: Maruzsi M., Gyárfás T., Husz A., Miletics Zs., Pirik T., Varsányi Á., Viz F., Nehéz K., Méhes P. Vezetőedző: Takó Csaba.

MVFC: Tihanyi Cs. – Rábl J., Trencsényi J., Gál I., Szabó P. Csere: Dávid R., Mezei D., Nagy I., Klochko D., Sánta J., Vulovic D., Stanic S. Vezetőedző: Turzó József.

Gól: Pirik T. (15.), Viz F. (24.), Méhes P. (26., 39.), illetve Rábl J. (2., 13., 16.), Józsa T. (öngól 8.), Nagy I. (15.), Stanic S. (27.)

Sárga lap: Gyárfás T. (28.)