Koronavírus

2020.03.17. 14:49

Hárman kerültek hatósági karanténba Püspökladányban

Továbbra is működik a városi piac, segítenek az időseknek.

Fotó: Kovács Péter

Külföldről hazaérkezett három püspökladányi személy volt járványügyi megfigyelés alatt, azaz hatósági karanténban a Sárrét menti városban kedd délután – tájékoztatta a Naplót Tóth Lajos polgármester, aki elmondta azt is, hogy telefonon tartják a kapcsolatot a lakóhelyükhöz kötött emberekkel, ha szükségük van segítségre, azt megteszik.

- A piac tovább működhet, hiszen ott csak kevesen voltak kedd reggel és délelőtt. A nagy területen lévő piacon mintegy 50 ember lehetett kint, és a személyek jobban eloszlottak, mintha zöldségesboltban vagy valamelyik bevásárlóközpontban szerezték volna be a zöldséget, gyümölcsöt – fogalmazott Tóth Lajos, majd azzal folytatta, hogy felhívták az idősek figyelmét, hogy csak a lehető legszükségesebb ügyek miatt hagyják el lakásukat. Az óvoda és a bölcsőde zárva van, az iskolások otthonaikban az internet segítségével tanulnak. Mindkét intézménytípusban folyik az étkezés iránti felmérés, amennyiben igénylik az étkeztetést, csütörtöktől biztosítják.

A polgárőrök segítenek az utcai csoportosulások kialakulásának megakadályozásában, és ha szükséges, az idősek, a lakosság ellátásában is.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában