Egy lány miatt sértett határt – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Egy lány miatt sértett határt – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt az ellene érvényben lévő elfogatóparancs alapján, 2 főt pedig az ország területén történő jogellenes tartózkodás miatt.

Az egyenruhások 37 személyt állítottak elő, ebből 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendőrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

A rendőrök 2014. július 14-én 15 óra 30 perckor Tépe külterületén, a 47. számú úton megállítottak egy Derecske felől Berettyóújfalu irányába közlekedő román honosságú személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt. Az egyenruhások az intézkedés során megállapították, hogy a 24 éves férfival szemben az Egri Járásbíróság csalás vétség elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. A járőrök a román állampolgárt elfogták és előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók őrizetbe vették.

A Debreceni Rendőrkapitányság – őrizetbe vétele mellett – nyomozást rendelt el egy hajdúnánási lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 14-én 17 óra körüli időben egy férfi bemászott az egyik debreceni családi ház udvarára, ahonnan ellopott egy kerékpárt. A tulajdonos észrevette a lopást, ezért telefonon értesítette a rendőrséget, valamint a segédmotor-kerékpárjával követni kezdte a tettest. A rendőrök a bejelentést követően – a sértett által adott személyleírás alapján – a Bihari utca és a Vágóhíd utca kereszteződésénél igazoltatták a hajdúnánási lakost, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A járőrök a 45 éves R. Lászlót elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály egyenruhásai 2014. július 13-án 17 óra 15 perc körüli időben Mezőpeterden igazoltattak egy külföldi férfit. A járőrök az intézkedés során megállapították, hogy a szír állampolgár nem rendelkezik a jogszerű magyarországi tartózkodáshoz szükséges iratokkal. A férfi az egyenruhások kérdésére elmondta, hogy azért lépett be illegálisan az ország területére, mert az egyik internetes közösségi portálon megismerkedett egy mezőpeterdi lánnyal, akivel találkozni akart. A határsértőt a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elfogták és előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol a meghallgatását követően átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –