Nagyvilág

2008.04.21. 09:36

Lehet, hétfőn eltörlik a tesztelést!?

<p>Ukrajna – Júlia Timosenko miniszterelnök szerint nem kizárt, hogy a mai kormányülésen eltörlésre kerül az idei emelt szinttű érettségi.</p>

Az ukrán kormányfő tegnap az ICTV tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy abszolút elégedetlen a független külső érettségi tesztelés előkészületeivel.

Az emelt szinttű érettségi lehetséges idei eltörlése kapcsán annyit árult el, hogy ma, azaz április 21-én, egy nappal a mindenkire kötelező ukrán nyelv és irodalom vizsgát megelőzően, a kormány soron kívüli ülést tart, amely során kivizsgálásra kerülnek az eddig beérkezett panaszok és kifogások, majd levonják a szükséges tanulságokat.

– Nem tetszik, ahogyan az előző kormány előkészítette a tesztelést. A felkészülés minőségen aluli – fogalmazott az ukrán vaslady.

Igor Likarcsuk, az Országos Tudásfelmérő Központ elnöke egyébként csütörtökön élő chat formájában válaszolt az érdeklődők kérdéseire a korrepondent.net internetes hírportál hasábjain. Egyik válaszában többek között kitért arra, hogy mindazok, akik előre és a megfelelő formában jelezték, hogy pl. orosz nyelven kívánnak vizsgázni, azok ezt oroszul meg is tehetik. Ugyanez vonatkozik – fűzte hozzá Likarcsuk – azokra is, akik románul vagy egyéb kisebbségi nyelven kívánnak emelt szinttű érettségi vizsgákat tenni.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!