Egy kis diákmunka senkinek sem árt

Egy kis diákmunka senkinek sem árt
© Illusztráció: Getty Images
Hajdúböszörmény – A hajdúböszörményi diákok idén sem maradnak nyári munka nélkül. A Nemzetgazdasági Minisztérium immáron 4. alkalommal hirdette meg a korai munkatapasztalat- és jövedelemszerzés elősegítésére a „Nyári diákmunka” programot, melyben – az előző évekhez hasonlóan – Hajdúböszörmény Város Önkormányzata magas létszámmal kíván részt venni.

– 2015-ben 350 fiatalt foglalkoztattunk közel 30 önkormányzati fenntartású intézményben – fogalmazott Kiss Attila polgármester sajtótájékoztatón hétfőn. Hozzátette, a központi programban az önkormányzatok legfeljebb 2 hónap időtartamra, július 01. és augusztus 31. közötti időszakra vállalhatnak kötelezettséget. A programban azok a nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik a kezdő időpontjában már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor pedig még nem múltak el 25 évesek, közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket, foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek. A program – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását. Az így szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. Ezen felül pedig az önkormányzatoknál és az önkormányzati fenntartású intézményekben jól jön a kisegítő munkaerő a nyári szabadságolási időszakban.

A „Nyári diákmunka” programra jelentkezőket a Polgármesteri Hivatal munkatársa – Dóka Tiborné – fogadja az I. emeleten lévő 64 – es irodában.

HBN​