Egy kiégett ház lakóit segíti a szeretetszolgálat Debrecenben

Debrecen – A Baptista Szeretetszolgálat a mindennapjait arra tette fel, hogy a rászoruló embereknek segítséget nyújtson.

A Baptista Szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezeteként intézményein keresztül naponta mintegy 30.000 embernek nyújt segítséget. Ezt a felelősségteljes munkát több száz munkatárs és önkéntes végzi országszerte és a világ 18 országában. A központ szociális étkeztetés biztosításával, valamint élelmiszer és egyéb adományok kiosztásával segít az arra rászorultaknak. Kelet-Magyarországon több megyében jelen vannak, várják a bajban lévőket.

Legutóbb Debrecenben, egy éjszakai tűzben gyulladt ki az egyik ellátott háza, amely belül szinte teljesen kiégett. A megszervezett gyűjtés során érkezett felajánlás, amely konyhabútort biztosít az épületbe, illetve két személyautónyi tartós élelmiszert, ruhaneműt, konyhai eszközöket, s hamarosan mosógépet is tudnak biztosítani a károsult számára. Nagy szükség lenne még egy max. 95 x 195 cm-es ágyneműtartós ágyra, amellyel kapcsolatban a felajánlásokat Szűcs Józsefné részére a 06-20-504-2011 számon várják.

HBN