Egy kerékpárt megrugdostak, kettőt meg elloptak

Akt.:
Egy kerékpárt megrugdostak, kettőt meg elloptak
© Fotó: police.hu
Balmazújváros – A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a két férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint előbb megrugdostak és a földhöz dobtak egy kerékpárt, majd később két biciklit eltulajdonítottak.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság és lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 23 éves V. István és a 29 éves H. László ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. december 1-jén 2 óra körül két helyi férfi perceken keresztül rugdosott egy kerékpárt egy balmazújvárosi vendéglátóhely előtti kerékpártárolóban, majd később a földhöz dobták azt. Ezután távoztak a helyszínről. Később behatoltak egy Debreceni utcában található családi ház nyitva hagyott kapuján, s az udvarról elloptak két lezárt kerékpárt, amiket elrejtettek.

A rendőrök a bejelentést követően forró nyomon megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, amelynek eredményeként azonosították és a városban elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható két helyi férfit. Előállították őket a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a tolvajpárost. A nyomozók a H. László lakhelyén tartott házkutatás során megtalálták és lefoglalták az ellopott kerékpárokat, amelyeket visszaadtak a sértettnek.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottak ellen folytatott nyomozást 2015. december 1-jén befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –