Egy kerekesszékes kínai férfi bérgyilkost fogadott fel, hogy megölje őt

Akt.:
Egy kerekesszékes kínai férfi bérgyilkost fogadott fel, hogy megölje őt
© Illusztráció: Getty Images
Peking – Több mint hárommillió forintnak megfelelő jüant ajánlott fel egy balesete miatt kerekesszékbe kényszerült kínai fiatalember egy bérgyilkosnak, hogy megölje őt, de tucatnyi késszúrás után meggondolta magát, és inkább segítségért kiáltott.

A huszonéves áldozat eszméletlenül rogyott össze egy Honan tartományi szálló szobájában azután, hogy a vele nagyjából egykorú támadója egy gyümölcshámozó késsel többször hasba szúrta.

Áldozatát vérben, a kést a padlón hagyva a bérgyilkos sietve távozott a helyszínről, megrendelője azonban hamar magához tért, és ordítva hívott segítséget. A fréfit kórházba vitték.

A depressziós kerekesszékes fiatalember egy online csetszobában talált rá arra a férfira, akinek 70 ezer jüant ígért, ha véget vet az életének – derítette ki egy csengcsoui napilap, amelynek cikke nyomán a hongkongi South China Morning Post című lap is beszámolt a történtekről.

A rendőrség 180 köztéri kamera felvételeit vizsgálta át, amíg a gyanúsított nyomára akadt, azonosította és egy hónnappal később a kelet-kínai Csiangszu tartomány egyik településén elfogta. Áldozata továbbra is válságos állapotban van.

– MTI –

Címkék: ,