Egy jó tanács: Ha állásinterjúra tart, ne kössön bele senkibe

Akt.:
Egy jó tanács: Ha állásinterjúra tart, ne kössön bele senkibe
London – Ha éppen kicsípte magát és álmai állására pályázik, akkor az oda vezető úton próbáljon meg nem káromkodni senkivel, mert lehet, hogy akit elküld a búsba, az lesz az asztal másik oldalán.

Pontosan a fent leírt eset történt meg Londonban ezen a héten. A londoni metrón utazott egy férfi, amikor az útjába állt egy másik utas. Igazi londoni módszerrel reagált: félrelökte, majd közölte vele, hogy menjen a ******-ba. Talán csak ideges volt, mert éppen egy állásinterjúra sietett, Python fejlesztőnek jelentkezett a Forward Partners céghez. Azt viszont a nagy rohanásban nem vette észre, hogy akit félrelökött, az Matt Buckland volt, a cég HR-ese. Utóbbi egy vicces Twitter-posztban említette meg az esetet és azóta folyamatosan jönnek válaszként a hasonló horrortörténeket. Olyan is volt, aki a parkolóban karambolozott a leendő főnökével.

Matt Buckland hozzátette, hogy azt nem jelölték meg követelményként, hogy legyen udvarias a metrón. Az állás leírásában csak az szerepelt, hogy legyen elkötelezett és kövesse figyelemmel a jelen és jövő trendjeit. Elég vicces helyzet volt, amikor a férfi belépett az interjúra: a HR-es poénkodott egy kicsit, megkérdezte, hogyan utazott. Mindketten jót nevettek és igazi angol úriemberként, még Matt kért elnézést tőle. Az állást viszont nem kapta meg.