“Egy jó köztársasági elnök felül tudja bírálni a miniszterelnök döntéseit”

“Egy jó köztársasági elnök felül tudja bírálni a miniszterelnök döntéseit”
Debrecen – Ön szerint milyen a jó köztársasági elnök? Hat ember véleményét kérdeztük az utcán.

– Szerintem rendelkeznie kell kellő kisugárzással, vezetői hajlamokkal, hogy könnyen felül tudja bírálni a miniszterelnök döntéseit, ha kell. Legyen ő a mérleg nyelve, hiába van magasabb pozícióban, ha nem dönt semmiről – vélekedett Szuják Ildikó.

szujak-ildiko

Szuják Ildikó

– Legyen igazságos, inkább ő irányítsa az országot. Inkább tudományos szférából jöjjön, mint például egyháziból – válaszolta Meszesán Henrietta.

meszesan-henrietta

Meszesán Henrietta

Terebesi Marianna szerint fontos, hogy elfogultság nélkül döntsön, és ne csak a saját érdekeit nézze. Hozzon megfelelő és reális döntéseket. Szerinte jöhet a tudomány vagy a vallás világából is, csak maradjon az észszerűség határain belül.

terebesi-marianna

Terebesi Marianna

– Fontos a tudományos háttér, ne a saját érdekeit nézze, ne legyen elfogult, viszont legyen fogalma a világ dolgairól – fogalmazta meg véleményét Szmolár Alexandra.

szmolar-alexandra

Szmolár Alexandra

– Legyen meg a megfelelő szakképzettsége, legyen karizmatikus, és legyen meg az egyenessége a politikában. Bár manapság az utóbbi már inkább csak idealista felfogás – jelentette ki Heidenhoffer Erhard.

heidenhoffer-erhard

Heidenhoffer Erhard

Horváth Edvin úgy véli, hogy ha őszinte valaki, akkor baj nem lehet, és ha valaki jól el tudja magát adni, úgyis megválasztják. Szerinte a reklámon múlik minden.

horvath-edvin

Horváth Edvin

HBN | Fotók: Derencsényi István