Egy ittas vezető is soknak számít

Egy ittas vezető is soknak számít
© Fotó: police.hu
Debrecen – Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. A debreceni rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai 2018. június 5-7. között közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtottak végre a városban, amely során kiemelt figyelmet fordítottak az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére – írja közleményében rendőrség. Az akció során összesen több mint 400 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök és az alkoholszonda egy gépjárművezető esetében mutatott pozitív értéket, vele szemben eljárást kezdeményeztek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.