Egy ideig még a megyében marad a veszélyes hulladék

Akt.:
Veszélyes hulladék a Határ úton
Veszélyes hulladék a Határ úton - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Őszre ígérik a debreceni és a lászlóházi veszélyes hulladékok elszállítását.

Várhatóan augusztusban írják ki a közbeszerzési eljárást a balmazújváros-lászlóházi és a debreceni, Határ úti telepen tárolt veszélyes hulladékok elszállítására. Azt, hogy pontosan miből mennyi van a területeken, most mérik fel – közölte kérdésünkre a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Határ úton látszólag egy telep van az égető körül, de két cégé a terület. Az ipari parktól távolabb eső rész – a nagy kémény környéke – a felszámolás alatt álló Chase Coorporation Kft-é.

Úgy tudjuk, hogy az ott tárolt vas- és műanyag hordókban 500–700 tonna veszélyes hulladék van. Főleg műanyag flakonokat és göngyöleget tárolnak, de vannak például olajos rongyok, olajszűrők is. Ezek többségét a Chase Lászlóházáról azért hozta ide, hogy itt égesse el. Ezt számolja fel az állam.

A városhoz közelebbi telepen az Enviszam Környezetvédelmi Kft. ténykedik, amely egyebek mellett veszélyes hulladékok gyűjtésével, azbeszthulladék, azbesztpala átvételével, szállításával és festékeltávolítással foglalkozik.

HBN
hirdetés