Egy hosszabbításban szerzett öngól hozta meg az újvárosi győzelmet

Akt.:
Megharcoltak a három pontért
Megharcoltak a három pontért - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – A csereként beszálló Szécsi Gergő oroszlánrészt vállalt a Balmazújváros hétvégi sikeréből.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő izgalmas és fordulatokban gazdag mérkőzésen aratott 2–1–es győzelmet az NB II. 7. fordulójában a Sopron ellen hazai pályán. A szombati találkozó első említésre méltó eseménye a 31. percben történt, ekkor tíz főre fogyatkozott a hazai gárda Horváth László kiállítása miatt, míg a megítélt büntetőt Szabó László lőtte a cserekapus, Szécsi Gergő hálójába. Az Újváros még az első játékrészben egalizált, Pintér Norbert szerezte meg szezonbeli első gólját.

A második félidőben a vendégek is megfogyatkoztak, miután a csapatkapitánynak, Sifter Tamásnak a második sárgát mutatta fel Lovas László. A négyperces hosszabbításban sem unatkozott a publikum, előbb Szalai Vilmos öngóljával szerezte meg a vezetést a hajdúsági gárda. Ezt követően Kiss László szabálytalankodott az újvárosi tizenhatoson belül, a labda mögé ismét Szabó állt, de Szécsi eszén ezúttal nem tudott túljárni. Az ötödik helyen tanyázó, 12 egységet bezsebelő Balmaz harmadik sikerét könyvelhette el a bajnokságban.

Sikerült zavart okozni

– Csapatként funkcionáltunk, végig azt tettük, amit Feczkó Tamás kért tőlünk. Emberhátrányban jött össze az egyenlítés, amit jelentős cselekedetnek tartok, majd sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, szerencsére a végjátékban fordítottunk. Ebből a diadalból mindenképpen erőt meríthetünk a továbbiakra – nyilatkozta a Naplónak a lefújást követően Szécsi Gergő.

A 26 éves hálóőr legutóbb a második játéknapon lépett pályára a másodosztályban, a Sopron elleni meccsre is a cserék közé nevezte őt a szakmai stáb, de az élet úgy hozta, hogy „statisztából” főszereplővé vált. Mennyire nehéz csereként felvenni a találkozó ritmusát?

– Nem egyszerű menet közben beszállni egy mérkőzésbe, főleg egy kapusnak. Kezdésnek egy tizenegyest kellett volna hárítanom, ami nem jött össze. Nem tudok állást foglalni Horváth Laci piros lapja kapcsán, a kispadon nem láttam tisztán az esetet. Próbáltam az ellenfél játékosát kizökkenteni a második büntetőnél, a mozgásommal kicsit megzavarni, ami úgy tűnik, hogy sikerült, hiszen először a bal oldalt célozta meg, de végül meggondolta magát, és középre lőtte a labdát – fogalmazott Szécsi.
Feczkó Tamás tanítványaira a héten két idegenbeli fellépés vár: szerdán Mátészalkán vizitál az alakulat a Magyar Kupa keretében, majd szombaton a Szolnok „vendégszeretetét élvezhetik” Kiss Lászlóék a bajnokságban.

HBN–BÁSporthírek