Egy hónap alatt elbontják a patkánytanyát

Akt.:
Egy hónap alatt elbontják a patkánytanyát
© Fotó: Fabók Ágnes
Debrecen – A romos épület helyén Arany Jánosról elnevezett park lesz jövő májusra.

Kedden délután megkezdődött az egykori Háziipari Szövetkezet épületének bontása. A helyszínen a körzet önkormányzati képviselője, dr. Papp Csaba elmondta, hosszú évek munkája volt, mire megszerezték a romos, hajléktalanok és drogosok által kedvelt épületet, melyet huszonkét millió forintért vett meg a város, s most a Hunépszer Kft. – a közbeszerzési eljárásban győztes pályázó – megkezdi a bontást. A munkát egy hónap alatt végzik el, s mindezért 5 millió forintot kapnak.

– Az itt élőket megkérdezve – számomra is meglepő módon – 80 százaléka a lakóknak parkot szeretne, nem pedig parkolót, így azt fogunk kialakítani ezen a területen – mondta Papp Csaba, hozzátéve: ezzel 500 négyzetméterrel bővül a Görbe-Hajó utcai tömb zöldterülete, melyen nemrég 22 millió forintból alakítottak ki korszerű játszóteret. Az elmondottakhoz Gábor Zsombor, a városüzemeltetési osztály vezetője hozzátette: a park kialakítását a jövő évi költségvetésbe tervezik majd be, várhatóan 4-5 millió forintba fog kerülni. A tervek szerint 2014 tavaszán adhatják át.

Papp Csaba arról is beszámolt, a szomszédos Arany János Általános Iskola után – mivel Debrecenben még nincs – Arany János térnek szeretnék elkeresztelni a területet.

HBN-FÁ