Egy hét múlva elítélhetik a Bem téri szexuális erőszak elkövetőjét (18+)

Akt.:
Bíróság előtt a Bem téri erőszak elkövetője
Bíróság előtt a Bem téri erőszak elkövetője - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Beismerő vallomást tett és elismerte bűnösségét pénteken a Debreceni Járásbíróságon az a hajdúhadházi férfi, akit egy debreceni nő elleni szexuális erőszakkal vádolnak. V. József (41) tavaly októberben, a hajnali órákban támadta meg áldozatát a Bem téren. A 22 éves sértett többször megütötte az őt halálosan megfenyegető vádlottat, de amikor a férfi bántalmazni kezdte, inkább pénzt ajánlott, csak hagyja abba az erőszakoskodást. V. József végül elvette a felkínált 13 ezer forintot és elmenekült. Jövő pénteken elsőfokú ítélethirdetés.

Októberi, hajnali órák, egy halálra vált, csapzott lány vánszorog az úttesten, a Bem téren. Az egyik lába vérzik, se zokni, se cipő, falevelek tapadnak rá. A taxisnak, aki felveszi, összefüggéstelenül beszél. Sokkos. Meg akarták erőszakolni, mondja. A taxis hívja a rendőrséget. Öt perc múlva fél öt.

Egyedül

A lány akkor 21 éves. Az este – 2016 október 8-án – a barátaival szórakozik, pasija is van, de kicsit összerúgják a port. A másnap hajnali órákban a fiú Hadházi úti lakásában próbálják megbeszélni a problémáikat, de újabb veszekedés után a lány gyalogosan hazaindul a Bem tér irányába. A fiú hagyja. Dühös, de öt perc múlva csak utána megy. Közben telefonon hívja, de barátnője nem veszi fel. Az iPhone ugyanis aznap belepottyant a vécébe és tönkrement. A fiú egy másik útvonalon a Divinusig jut, a lány sehol, beszélni, ugye, nem tud vele, ezért feladja: biztos taxiba ült és már otthon van. Légvonalban pár száz méterre lehetnek egymástól, amikor a fiú bosszankodik… a lány pedig az életéért könyörög.

Közölte, mit akar

V. József lopások miatt nemrég szabadult, többszörös visszaeső. Hajdúhadházon lakik, akkoriban közmunkából él. Bár élettársa és 10 év körüli lánya van, szeret diszkózni. Ittasan őgyeleg, a belváros felől érkezik a Bem térre. „Ki volt éhezve egy nőre”, ahogy később a nyomozóknak vallja.

di_targyalas-7

Fotó: Derencsényi István

A Méliusz Központnál hátulról átfogja a karcsú lányt – aki az első pillanatban azt hiszi, a barátja az… –, és a közeli bokrok közé lökdösi, hangoztatva, hogy „meg fogja d…”. Amikor áldozata segítségért kiabál és megüti, a férfi többször fejbe vágja, azzal fenyegetőzve, hogy „a mai napot nem fogja túlélni”. A lány ekkor már teljes pánikban van, hassal a bokrokon, miközben a férfi lerángatja róla a nadrágot az alsóneművel, majd lehúzza a sliccét, előveszi a nemi szervét és áldozatára feküdve közösülni próbál. A lány ide-oda hánykolódva akadályozza támadóját, kérlelve: vigye az összes pénzét, még a rendőröknek se szól, csak hagyja abba. Körülbelül 20 másodperc múlva V. József feladja, a lány az elejtett táskájához lép, miközben egy üvegszilánk a talpába fúródik (a dulakodásban az egyik cipője is lekerült zoknistól). 13 ezer forint van nála, odaadja. A férfi a Nagyerdő irányába távozik. A rendőrök majd decemberben Hajdúhadházon fogják el.

Pénzzel is „vigasztalná”

A Debreceni Járásbíróságon zajlott pénteki vádirat-ismertetés, a sértett és a tanúk korábbi nyilatkozatai, valamint V. József vallomásaiból így rajzolódik elő a felzaklató bűncselekmény, aminek elkövetőjére az ügyész fegyházbüntetést kért a feltételes szabadság kizárásával. A szexuális erőszak mellett V. Józsefet kifosztás és súlyos testi sértés kísérletének bűntettével is vádolják. Ő maga pénteken alig győzött hangot adni annak, hogy mennyire megbánta, és már erőszakoskodás közben „megsajnálta” áldozatát; igaz, a közösülés valójában azért nem jöhetett össze, mert a férfinak nem volt erekciója. V. József közben visszafizette a 13 ezret, illetve azzal próbál – a megbánását is nyomatékosítandó – további enyhítő körülményt teremteni a bíróság előtt, hogy egy másik pénzösszeget is felajánlott a sértettnek (egy bizonytalan kimenetelű kártérítési per révén).

A Debreceni Járásbíróság június 2-án hirdet határozatot.

– Ratalics László –


Csak pénzért hagyta abba a Bem téri erőszakoló

A mai napot nem fogja túlélni – ezt mondta a Bem téri erőszak gyanúsítottja áldozatának a vádirat szerint.

 


Videó: Elsírta magát a kamerák előtt a Bem téri erőszak gyanúsítottja

A férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy októberben megtámadott és meg akart erőszakolni egy 21 éves lányt Debrecenben, a bíróságon nyilatkozott az RTL Híradónak. Azt mondta, olyan részeg volt, hogy azt sem tudja, mi történt. Sírva kért bocsánatot.