Egy halott férfi és egy eltűnt nő

Agyonverte főbérlőjét egy 33 éves férfi; az udvarukban lakó hölgynek nyoma veszett…

Gyilkosság történt egy Nyíl utcai lakóházban még hétfő délelőtt Debrecenben; a 66 éves áldozat holttestét szerda délután találták meg a rendőrök; a tettes egy 34 éves férfi, aki részletes beismerő vallomást tett. – A sértett egy Németországban élő, de időnként, néhány hétre hazalátogató férfi. A gyanúsított, aki korábban hajléktalan volt, a ház pincéjét bérelte tőle. Vallomása szerint összeveszett a házigazdával, és dühében összeverte, összerugdosta – tájékoztatott pénteki sajtótájékoztatóján Tóth Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Dunántúlra szökött

A férfit a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban fogták el szerdán. – A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, ennek ellenére vizsgáljuk a brutális bűncselekmény kiváltó okát. Ő arról beszél, hogy összeveszett a sértettel, azaz felindulásból ölt, viszont a lakásból eltűnt úgy 300 ezer forintnyi érték, és az áldozat gépkocsiját is elvitte, melyet aztán eladott, jóval áron alul – mondta az alezredes. Beszámolója szerint az emberöléssel gyanúsított férfi büntetett előéletű, korábban elsősorban vagyon elleni bűncselekmények miatt került összeütközésbe az igazságszolgáltatással. Az oroszlányi rendőrök is egy ilyen ügyből kifolyólag állították elő, a gyilkosságot akkor és ott vallotta be először (azóta hazahozták). Jelenleg őrizetben van, s kezdeményezik előzetes letartóztatását. A bűntettet – úgy tűnik – egyedül követte el.

Hol lehet?

A gyilkossági ügy egy másik szálán is nagy erőkkel folyik a nyomozás, mivel az udvarban egy idősebb nő is lakott, aki január közepén – minden előzmény nélkül – eltűnt! Eltűnését pedig pont a gyanúsított jelentette a rendőrségen! – A férfi január 18-án jelentkezett a bejelentéssel, elmondása alapján a hölgy akkor már két-három napja nem volt otthon – folytatta Tóth Ferenc, hozzátéve, hogy aki Karászy Endréné tartózkodási helyről tud, azonnal jelentkezzen a rendőrségen. A nyomozók szerint tartani lehet attól, hogy az eltűnés valamilyen bűncselekménnyel lehet összefüggésben…

 

Karászy Endréné, eltűnt

Az eltűnt Karászy Endréné

 

RaL