Helyi közélet

2014.03.14. 12:29

Megnyílt a 24. Utazási és Szabadidő Kiállítás és Vásár Debrecenben

Debrecen - Optimista hangulatban nyílt meg a cívisvárosban az utazási kiállítás.

Debrecen - Optimista hangulatban nyílt meg a cívisvárosban az utazási kiállítás.24. alkalommal nyílt meg az Utazás és Szabadidő 2014 Kiállítás és Vásár pénteken, a Kölcsey Központban.

– Tavaly a belföldi vendégforgalom 6-7 százalékkal, a külföldi 7-8 százalékkal növekedett a Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régióban – számolt be Sztojanovits Kristóf, a terület Marketing Igazgatóságának vezetője. Mint mondta, a külföldiek esetében könnyű dolguk van, hiszen legtöbben Budapestre érkeznek, a hazai vendégeket viszont meg kell győzni arról, hogy miért éppen a főváros környékét válasszák. A debreceni vásár díszvendégeként éppen ezen igyekeznek, kiemelten Visegrád és Vác legjobb ajánlataival.

Köszönetét fejezte ki a debreceni utazóközönségnek Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi és Tiszatavi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója; kereskedelmi szálláshelyeik tavalyi 11 százalékos forgalmi növekedése ugyanis elsősorban a cívisvárosból érkezők érdeme. Felhívta a figyelmet a kerékpározáshoz kapcsolódó turisztikai programokra, hangsúlyozva, hogy a vásáron azok is találnak kedvükre valót, akik gyermekkel utaznak, keresik a kényelmet, vagy épp saját híján bérelni szeretnének biciklit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában