Egy gól döntött a rangadón

Egy gól döntött a rangadón
© Fotó: Matey István
Berettyóújfalu – Mimi találatával 1-0-ra tudott nyerni a Győr a nagy rivális Újfalu otthonában.

Megtört a hajdú-bihariak jó sorozata, a Rába ETO a 2014/15-ös szezonban először tudta felülmúlni legnagyobb riválisát. A férfi élvonalbeli futsalbajnokság felsőági rájátszásának harmadik fordulójában találkozott újra a Mezei-Vill és a Győr. Úgy érkezett a listavezető a Pálfi István Rendezvénycsarnokba, hogy az aktuális bajnoki kiírásban csak egy 2-2-es döntetlent és egy 2-0-s vereséget tudott felmutatni Trencsényi Jánosék ellen.

Semmi sem jött össze

Ahogy az várható volt, óriási taktikai csata folyt a pályán. Óvatosabb kezdés után magához ragadta a kezdeményezést a vendég alakulat, Lódi és Dróth is nagyon aktív volt, de próbálkozásaik kimaradtak. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a találkozó, átvette az irányítást az MVFC, és megnyomta a meccset. Előbb Nagy Tamás hatalmas lövése csattant a kapufán, majd Rábl János került ziccerbe, de Tóth a helyén volt. A másik oldalon sem tétlenkedtek, Tihanyi Csabának is bőven akadt dolga, szerencsére az újfaluiak hálóőre remek formában védett. A félidő végén Rábl veszélyeztetett ismét, ám maradt a 0-0.

Jobban kapta el a ritmust az ETO a szünet után, és a vezetést is megszerezte: a 22. percben Mimi emelt a kifutó Tihanyi mellett a jobb felsőbe. (0-1). Majdnem egyenlíteni tudott az Újfalu, azonban Sánta ziccert hibázott. Vészkapus játékra váltottak Turzó József tanítványai, ez kis híján meghozta a remélt eredményt, de Rábl csodás lövését Tóth hihetetlen szerencsével kitolta – maradt az 1-0 a vendégeknek.

– Hibáztunk egyet, sajnos gól nélkül nem lehet meccset nyerni, csalódott vagyok, több volt a mérkőzésben. Azonban büszke vagyok a csapatomra, mert partiban voltunk. Lehet, ezzel elúszott a bajnoki cím, de még sok van hátra – nyilatkozta a Berettyóújfalu mestere, Turzó József az etofutsal.hu-nak.

A Mezei-Vill legközelebb, április 20-án, hétfőn Veszprémbe látogat.

HBN


A tények

MVFC-BERETTYÓÚJFALU–RÁBA ETO 0-1 (0-0)
Berettyóújfalu, vezette: Kujbus László

MVFC: Tihanyi Cs. – Sánta J. A., Komáromi P., Rábl J., Nagy T. Csere: László M., Gál I., Trencsényi J., Lovas N., Szabó P., Dávid R., Birinyi B. Vezetőedző: Turzó József

ETO: Tóth Gy. – Lódi T., Mimi, Juanra, Dróth Z. Csere: Palomeque, Püspök P., Solano, Noe, Vevé, Matkovics G. Vezetőedző: Jordi Illa Solé
Gól: Mimi (22.)

Sárga lap: Juanra (20.), Dróth Z. (30.), illetve Komáromi P. (36.)
hirdetés