Sport

2015.06.11. 12:46

Az alapszakasz első helye a tét a Gladiátorok számára

Debrecen - A Debrecen Gladiators a Dabas Sparks vendége lesz június 14-én a Magyar Amerikai Futball Liga divízió II-jének alapszakaszában.

Debrecen - A Debrecen Gladiators a Dabas Sparks vendége lesz június 14-én a Magyar Amerikai Futball Liga divízió II-jének alapszakaszában.

A cívisek két héttel ezelőtt bezsebelték harmadik sikerüket is a szezonban, amellyel már csak egy győzelemre vannak attól, hogy első kiemeltként jussanak a rájátszásba és hazai pályán várják az elődöntőt. A Fehérvár Enthroners ellen (31-10) viszont nem volt felhőtlen az öröm, mivel az edzői stáb sok hibát vett észre az együttes játékában. A Gladiators futójátéka idén is remekül működik, de Molnár Gábor fejlődése irányító poszton és a Szolnok Soldiers játékosainak segítsége megerősítette már a passzjátékot is. A védelem pedig 3 meccsen mindössze 31 pontot kapott, amellyel a hajdúságiak az elsők a Ligában.

A Dabas Sparks nyeretlenül áll a bajnokság utolsó helyén, de a helyzet könnyen változhat, ha nyer. A Szikrák már nem juthatnak be a rájátszásba, de minden bizonnyal győzelemmel zárnák a szezont. Az örökmérleg viszont a Debrecen oldalára billen, hiszen a két csapat eddigi találkozóján csak Gladiátor-siker született. Viszont az eddigi kisebb különbségű győzelmek azt mutatják, hogy izgalmas meccsre lehet számítani.

Igaz, már eldőlt, hogy hazai pályán fogjuk játszani az elődöntőt, de ez a mérkőzés ugyanolyan fontos számunkra, mint a többi" – mondta Kálmán Attila, a Debrecen Gladiators defense. – "Ha már így alakultak az eredmények mindenképpen szeretnénk megnyerni az alapszakaszt, amely egy nagy dolog lenne a játékosok és a két csapat életében is. Ahogy eddig az összes ellenfélből, a Dabasból is tisztességgel felkészültünk, nagy meglepetések nem fognak minket érni a pályán, főleg hogy az előző ellenfelünk is ugyanebben a stílusban játszott: rengeteg passzjáték, minimális futással. De ez egyáltalán nem baj, a mi passzvédekezésünkön is van még mit csiszolni, erre ez a mérkőzés kitűnő alkalom lesz. Vasárnapi ellenfelünket ugyanakkor illik komolyan vennünk, számukra ez már egy tét nélküli mérkőzés lesz, így bátran játszhatnak, teher nélkül és minden bizonnyal tisztességes eredménnyel szeretnék befejezni a szezont. Sérültjeink szerencsére nincsenek, a csapat nagy része ezúttal is ott lesz."

A Dabas Sparks-Debrecen Gladiators mérkőzést június 14-én 15 órától rendezik a Dabas-Sári sportpályán.

- Makranczi László -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!