Egy fiatalabb, gyorsabb DVSE építése folyik

Akt.:
Megkezdte a felkészülést a 2015/16-os idényre a DVSE együttese
Megkezdte a felkészülést a 2015/16-os idényre a DVSE együttese - © Fotó: Matey István
Debrecen – Varga Tamás bár igazságtalannak tartja, mégis elfogadja a módosításokat, és a lehető legjobb teljesítményre készül csapatával.

Megkezdte a kőkemény felkészülést hétfőn a DVSE a 2015/16-os, immár 16 csapatos bajnokságra. A januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint a jövő nyári riói olimpia jegyében változtattak az élvonalbeli vízilabda-bajnokság lebonyolításán, így a szeptember 23-án rajtoló szezonban két csoportba osztva küzdenek majd a gárdák. Vagyis fel kell kötni a gatyát, ha egy egylet jó eredményt szeretne elérni, márpedig a Varga Tamás vezette debreceniek erre készülnek.

Már javában szelték a hosszakat a Debreceni Sportuszodában a pólósok, mikor kiértünk edzésükre. Varga Tamás gyorsan kiosztotta az utasításokat, majd készségesen adott interjút a Naplónak.

Erősítettek

– Nem sok időm volt pihenni, az elmúlt hetek a költözéssel teltek, immár a feleségem is Debrecenben lakik és várjuk a kisfiúnkat. Négy napot voltam vitorlázni a Balatonon, de nem panaszkodom, mert most a munka ideje van itt. Egy fiatalabb, gyorsabb csapatot szeretnék látni a következő szezonban a medencében, amiért sokat kell tenni. Elkezdtük a komoly munkát, három és fél hétig gőzerővel készülünk, aztán kapnak a srácok egy négynapos pihenőt, utána jön egy gyorsító fázis, amikor már az edzőmeccseket is elkezdjük, ekkor inkább már a taktika, technika finomításán lesz a hangsúly – vázolta a programot Varga Tamás, a DVSE vezetőedzője, aki nemrégiben töltötte be negyvenedik életévét.

Fotó: Matey István (galéria) Fotó: Matey István (galéria) ©

Természetesen volt egy kis jövés menés a debreceni csapatnál, öten érkeztek, köztük Lévai Márton a magyar nemzeti együttes kapusa, illetve a spanyol válogatott meghatározó pólósa, Sergi Mora. – Mivel már nincsenek adósságaink, így volt lehetőségünk két nagyágyút megszerezni. Az érkezésükkel azt várom, hogy kevesebb gólt kapjunk, illetve többet lőjünk. Erre szükség is lesz a megváltozott viszonyok közepette. A bajnokság lebonyolítását nagyon igazságtalannak tartom, még akkor is, ha esetleg olyan csoportba is kerülünk, ami könnyebb. De tudomásul kell venni, hogy ez most ilyen lesz, az biztos, hogy mivel nem minden csapat találkozik mindenkivel, így nem fog reális képet adni az erőviszonyokról. Mivel még a többi gárda összetétele nem ismert pontosan, nehéz elvárásokról beszélni, de azt szeretném, hogy decemberre legyünk benne az első nyolcban, aztán meg majd meglátjuk – nyilatkozta lapunknak a Csuvi becenévre hallgató kétszeres olimpiai bajnok, akinek az új idényben egy kapusedző, Németh Zsolt lesz segítségére mind a felnőtteknél, mind pedig az utánpótlásban.

Előrelépés számára

– A legtöbb játékost ismerem, játszottunk már egymás ellen, jó a társaság, jó a hangulat, hamar megtaláltuk a közös hangot – mondta el érdeklődésünkre a DVSE egyik legnagyobb nyári igazolása, Lévai Márton, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa.

A hálóőr Szőke Szabolccsal együtt a RacioNet Honvéd együttesét elhagyva tette át a székhelyét Debrecenbe, és azt is elárulta, miért döntött a hajdúsági alakulat mellett.

– Az előző bajnokság végeztével keresett meg Varga Tamás, és olyan tervet vázolt fel számomra, amelyet úgy gondoltam, ha elfogadok, nagy előrelépés lehet számomra. Úgy, hogy megkeverték az OB I. lebonyolítását, a minimális elvárás a nyolc közé kerülés lehet számunkra, de ha lehet, ennél természetesen előrébb szeretnénk végezni. De egyébként a tavalyihoz hasonló kiélezett küzdelemre számítok – fogalmazott Lévai, aki már Debrecenbe is költözött és folyamatosan ismerkedik a várossal.

HBN-SzaDó
hirdetés