Egy félidőig jól ment az olaszok ellen, de ez kevés volt

Miskolc, 2016. március 22. Klacsák Bence (k) és Dróth Zoltán (j), valamint Vinícius Carlos dos Santos, az olasz válogatott játékosa a Magyarország - Olaszország futsal világbajnoki pótselejtező mérkőzésen Miskolcon 2016. március 22-én.
Miskolc, 2016. március 22. Klacsák Bence (k) és Dróth Zoltán (j), valamint Vinícius Carlos dos Santos, az olasz válogatott játékosa a Magyarország - Olaszország futsal világbajnoki pótselejtező mérkőzésen Miskolcon 2016. március 22-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Miskolc – Háromgólos hátrányból várhatja Magyarország a kinti visszavágót.

A Generali Arénában összegyűlt szépszámú és roppant lelkes nézőnek hála remek hangulatban játszhatta le a magyar futsalválogatott az Olaszország elleni világbajnoki pótselejtezőjének odavágóját Miskolcon kedden kora este.

Noha a világranglista negyedik helyén álló olaszok számítottak a találkozó esélyeseinek, egyáltalán nem volt megilletődve Sito Rivera alakulata. Egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni Olaszországnak, sőt, helyzetek sorát alakítottuk ki, nem egyszer szerezhetett volna gólt például Dróth Zoltán, Harnisch Ákos, vagy épp az újfalui Dávid Richárd. Félreértés ne essék, a rivális sem tétlenkedett, de ha arról volt szó, a védelmünk és a kapunkat védő Tóth Gyula is hősiesen állta a sarat. A szünetben 0–0 volt az eredmény.

A második félidő elejét megnyomták Roberto Menichelli tanítványai, aminek meg is lett az eredménye: egy sarokrúgás után Alex Merlim kapásból rátűzte, 0–1. A 24. percben pedig már kettővel mentek az olaszok. A hátrány megfogta a magyarokat, akik bár küzdöttek, de eredménytelenül. A másik oldalon ellenben megszületett a harmadik találat is, ismét Alex Merlim villant. Nem sikerült szépíteni, 3–0-ra nyertek az olaszok – kár érte.

A keretbe nevezett öt újfalui közül Rábl János eltiltás miatt nem játszhatott, az április 13-án Pratóban rendezendő visszavágón azonban már ott lehet.

HBN


A tények

Magyarország-Olaszország 0–3 (0–0)

Miskolc, Generali Aréna

Magyarország: Tóth Gy. – Németh P., Horváth N., Dróth, Komáromi – Matkovics (k), Dávid, Klacsák, Öreglaki, Trencsényi, Szeghy, Harnisch, Hosszú, Gál. Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Olaszország: Mammarella – Gabriel Lima, Leggiero, Fortino, Alex Merlim – Molitierno (k), Romano, Honorio, De Luca, Canal, Giasson, Kaká, Murilo, Schinina. Szövetségi kapitány: Roberto Menichelli

Gól: Alex Merlim (23.), Fortino (24.), Alex Merlim (34.)​
Sporthírek


hirdetés